To je to što me zanima!

Radi šetnice: Čelnik Karlobaga dobio je godinu dana zatvora

Zagreb: Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog nezakonitog pogodovanja tvrtki njegove supruge
Vidi originalni članak

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović nepravomoćno je u četvrtak na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na godinu dana zatvora zbog nezakonitog pogodovanja tvrtki njegove supruge. Istom presudom Marijo Brkljačić, čija je tvrtka poslužila da se prikrije da je posao od Općine dobila tvrtka načelnikove supruge, je zbog pomaganja u nezakonitom pogodovanju nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od pet godina. 

U tvrtki radili i sin i kći

Podsjećamo, radilo se o poslu izgradnje šetnice u Karlobagu 2013., koji je u bio vrijedan oko 700.000 kuna. Prema nepravomoćnoj presudi sutkinje Županijskog suda u Zagrebu Tanje Pavelin Borzić Tomljenović je znao da kao načelnik Općine, koja je naručitelj radova ne smije sklopiti posao s tvrtkom svoje supruge, u kojoj su osim toga radili i njihova kćer i sin. Stoga su, zaključio je sud, u postupku javne nabave išli na prihvaćanje ponuda Brkljačićeve tvrtke GS Gradnja iako su obojica optuženika bili svjesni da ta tvrtka neće izvoditi radove na šetnici. 

Zaključili ugovor o navodnom najmu stanova

S tvrtkom je, unatoč činjenici da nije dostavila potrebna jamstva, 9. travnja 2013. zaključen ugovor o izvođenju radova no već sljedećega dana radove je počela izvoditi Sladovača, tvrtka Marije Tomljenović. Kako bi prikrili nedozvoljeno postupanje, Brkljačić je s Sladovačom zaključio ugovor o navodnom najmu strojeva. Tako je Tomljenović prema privremenoj situaciji od 2. svibnja 2013. odobrio plaćanje oko 380.000 kuna GS Gradnji, a GS Gradnja je već narednog dana, temeljem fiktivnog ugovora o najmu strojeva, proslijedila Sladovači nepunih 370.000 kuna.

Vijeće nije prihvatilo obranu Ivana Tomljenovića da nije znao za spomenuti ugovor niti da tvrtka njegove supruge izvodi radove na šetnici, rekla je obrazlažući presudu sutkinja Pavelin Borzić. Naime, iz provedenih dokaza i iskaza ispitanih svjedoka proizlazi da je Tomljenović imao određenu dokumentaciju i da je dijelom koordinirao samo izvođenje radova. Osim toga, napomenula je sutkinja, radnicima na terenu bio je predstavljan kao "gazda Sladovače". 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • felipe 18.12.2015.

    Jel to slučajno HDZ-ovac...ah da, jeee....

  • fredaster 18.12.2015.

    Ti bogca, pitam po ko zna koji put: IMA LI POSTENIH u RH ?

  • vlasta* 18.12.2015.

    Za pogodovanje tvrtki svoje supruge i namještanju posla vrijednog nešto manje od sto tisuća Eura dobio godinu dana zatvora.Koliko bi onda godina zatvora trebali fasovati Sanader, Vidošević i slični? Pa ti slijedećih pet života ne bi provirili nos iz bajbukane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare