To je to što me zanima!

Zbog smrti Vaclava Havela u cijeloj Češkoj nestaje svijeća

Na svim mjestima koja simbolički povezuju s preminulim bivšim predsjednikom, Vaclavom Havelom, Česi pale svijeće. Zbog toga su svijeće postale deficitarna roba
Vidi originalni članak

Od nedjelje, kada je umro Vaclav Havel, Česi su ulice preplavili svijećama, cvijećem i njegovim fotografijama. Ostavljaju ih na svim simboličnim mjestima širom zemlje.

Svijeće su tako postale deficitarna roba u zemlji, a nestašici je pomogla i grupa osnovana na Facebooku kojom se svi pozivaju na paljenje svijeća, na mjestima za koja misle da su simbolički vezana za preminulog bivšeg predsjednika, piše Blic.

Danas, na drugi dan trodnevne nacionalne žalosti, građani i dalje čekaju u dugim redovima kako bi se oprostili od vođe Baršunaste revolucije. Sahrana kojoj će prisustvovati najuža obitelj i prijatelji će se održati sutra. Dolazak na posljednji ispraćaj najavili su i brojni državnici, a protokol je morao ograničiti broj na dva gosta iz svake zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • apocalypsedude 23.12.2011.

    cesi i slovaci su se voljeli koliko i hrvati i srbi, slovaci su imali vodju nista pametnijeg i boljeg od srpskog milosevica, ali cesi su imali g.Havela. i slovaci su trazili i uzeli gotovo svo naoruzanje bivse zajednicke drzave, svojatali su teritorij, proglasavali slovackom mjesta gdje god slovaci zivjeli (zvuci poznato), ali g.Havel na te provokacije nije odgovarao nacionalizmom, nije zahvaljivao bogu sto mu zena nije zidovka ili slovakinja, nije oblacio karikaturalne uniforme i glumio "oca nacije" i izbjegao je tada vec gotovo neizbjezan rat izmedju slovacke i ceske. a mi smo imali dr.tudjmana, koji je imao suska i slicne... pa smo malo ratovali doma i u inozemstvu i sad jedemo govna zbog toga vec 16 godina.

  • mljekarica 22.12.2011.

    tak je to kad umre pravi čovjek,državnik....a kad umre govno,niko mu ne dojde na sprovod....

  • drug Tito_1 22.12.2011.

    a kod nas je prije dvanaest godina nestalo šampanjca.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare