To je to što me zanima!

Zbog štednje u MORH-u su najavili i kraći vojni rok

Ročnici su dosad bili oslobođeni od plaćanja participacije, a sad će im dopunsko zdravstveno osiguranje plaćati izravno iz državnog proračuna
Vidi originalni članak

Glavni stožer u svibnju je predložio izmjenu pravilnika kojim se obuka ročnika sa 14 skraćuje na osam tjedana. U MORH-u kažu kako je Glavni stožer proučio program obuke i zaključio da je ročnicima osam tjedana dovoljno da nauče sve što im je potrebno.
 - Izmjena pravilnika, između ostalog, predložena je s ciljem uštede, ali nije neposredno uvjetovana sadašnjom situacijom - potvrdili su nam u MORH-u. Ročnici će i dalje dobivati dogovorenu naknadu od 2660 kuna, besplatan smještaj i prehranu, no u MORH-u kažu da će se skraćivanjem obuke taj iznos s vremenom smanjivati. Novim izmjenama MORH također više nije dužan brinuti se o zdravstvenom osiguranju ročnika.
- Dosad su ročnici bili oslobođeni plaćanja participacije, a sad će imati dopunsko zdravstveno osiguranje, koje će im plaćati izravno iz državnog proračuna. Navedenim izmjenama nisu promijenjena njihova prava - kažu u Ministarstvu obrane RH.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kapara 12.08.2009.

    pa koliko znam nama netreba vojska i ročnici tako su nam prezentirali svi političari a sada još skračujemo nešto i dobre plače se djele pa zašto to nije bilo kada se je služio vojni rok plača 3000 kuna a onda je bila 150 kuna čudno opet je neko zaradio na tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare