To je to što me zanima!

Zbog suše gotovo milijun djece pati od teške pothranjenosti

UN procjenjuje da bi 14 milijuna osoba moglo imati manjak hrane 2016. u južnoj Africi zbog slabe berbe prošle godine u kombinaciji s teškom sušom
Vidi originalni članak

Gotovo milijun djece u istočnoj i južnoj Africi boluje od teške pothranjenosti zbog suše koja pogađa kontinent i koja bi se mogla pogoršati zbog klimatskog fenomena El Nino, upozorava u srijedu UNICEF.

- Fenomen El Nino opadat će, ali utjecaj na djecu osjećat će se godinama - ocjenjuje Leila Gharagozloo-Pakkala, regionalna direktorica UNICEF-a za istočnu i južnu Afriku.

- Radi se o dosad neviđenoj situaciji te preživljavanje djece ovisi o onome što će se sada poduzeti - nastavila je ona.

Teška pothranjenost odražava se vrlo velikim gubitkom kilograma i odgovorna je za većinu smrti u djece mlađe od pet godina u svijetu, po UNICEF-u.

Zbog loših berbi cijene osnovnih namirnica rastu i stanovništvo mora smanjiti unos hrane izlažući djecu gladi i bolestima.

Lesoto, Zimbabve i nekoliko južnoafričkih pokrajina već je objavilo stanje prirodne katastrofe.

UN procjenjuje da bi 14 milijuna osoba moglo imati manjak hrane 2016. u južnoj Africi zbog slabe berbe prošle godine u kombinaciji s tom teškom sušom. Pritom spominje državu Malavi gdje glad prijeti 2,8 milijuna osoba.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Jaleeee 17.02.2016.

    kolonijalane države Afrike izvozile hranu sada nezavisne umiru od gladi

  • Ahmotok 17.02.2016.

    Dragi postovani.Dirnuo me je ovaj clanak veoma mnogo,pa sam odlucio da se prijavim i prokomentarisem.Otisao sam iz Bosne zivim u Finskoj.Radim mnogo i postao sam od nedavno poslovodja.Posmatram ovaj nas svijet i jako boli.Pogotovo jer sam ozenjen i imam sina od 5 godina.Zao mi je djece i nije lijepo da pisete lose.U ovoj zemlji se tone hrane baci.Ljudi vise nemaju postovanja.Djeca nikada nisu kriva,niti mogu biti.

  • jorgovanjorgovan 17.02.2016.

    Nije to zbog suse nego se ne koristi kontzracepcija i prezervativi a i nema abortusa, to je razlog gladi a ne susa

Komentiraj...
Vidi sve komentare