To je to što me zanima!

Zbog svastika u školu im šalju prosvjetne inspektore

Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li makarski maturanti snositi posljedice. Makarski maturanti kažu da im je žao zbog incidenta jer je bila šala
Vidi originalni članak

Makarski maturanti koji su se fotografirali uz svastiku kažu da im je žao zbog incidenta jer je riječ bila o šali. Profesori i ravnatelj Ekonomske škole su zgroženi, ali spremni snositi odgovornost jer nisu pregledali godišnjak, u kojem je 12 učenika 4. d razreda poziralo uz simbol nacizma. No svastika nije okrenuta kao kod nacista, nego obrnuto, što je drevni simbol svetosti. Ipak, zbog moguće namjere aludiranja na nacizam policija je Općinskome državnom odvjetništvu za mladež poslala izvještaj. Oni će odlučiti o sudbini učenika.
- Sve ovisi o volji državnog odvjetnika, koji može pokrenuti postupak. Mislim da će naštetiti djeci ustraju li na tome. U najgorem slučaju na sudu mogu odlučiti je li tu bilo društvene opasnosti - objasnio je odvjetnik Silvije Degen. Državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić kaže kako su zatražili izvješće od ravnatelja, a u makarsku školu poslali prosvjetnu inspekciju.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hercegovkica 25.08.2008.

    A Bože mili, trla baba lan da joj prođe dan! I što ako su se slikali????E stvarno gluposti, pametnije bi bilo da se već jednom netko počne baviti Srpskim zločincima koji su i dan danas na slobodi a neki su i gradski vijećnici!Uostalom, koliki se slikaju kraj petokrake i nikom ništa...dajte počnite već jednom provoditi tu demokraciju na koju se pozivate...i maturanti imaju pravo na izražavanje svojih stavova, mišljenja itd.

  • Anaconnda 28.06.2008.

    joj zasto se glupoj djeci daje toliko paznje i prostora..rade to samo da bi se malo pricalo o njima a toliko su glupi i neinformirani da nisu bili u stanju nacrtati uopce nacisticki kriz....

  • groodanje 28.06.2008.

    Zoki2 ta balavurdija se ispričava konstantno radi slikanja uz križ, daaaaakle uopće nemaju pojma da je to budistički znak, već je netko od njih nacrtao \"krivi\" nacistički.

Komentiraj...
Vidi sve komentare