To je to što me zanima!

Zbog testa u zoološkom medvjedica pojela mlade

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zoološki vrt nije želio ponoviti slučaj medvjedića Knuta koji je u potpunosti ovisan o ljudima te su ostale medvjede ostavili na skrb roditeljima
Vidi originalni članak

Vera, polarna medvjedica, izvirila je iz svoga brloga u Nürnbergškom zoološkom vrtu, noseći u zubima svoje mladunče. No to nije bio nježni majčin zagrljaj, nego skoro tragičan kraj za malog medvjedića. Za par trenutaka Vera je nasilnički počela tresti mladunče. Bacila ga je na pod i vratila se u brlog. Tada su zaposlenici zoološkog ušli u kavez i brzo izvukli mladunče, prenosi Daily Mail. Dan ranije, zaposlenici su otkrili kako je druga polarna medvjedica Wilma, pojela je oba svoja mladunčeta. Iako mladunčad nisu vidjeli danima, nisu htjeli reagirati da ne bi ponovili slučaj medvjedića Knuta koji je postao potpuno ovisan o ljudima.
Mladunčad divljih životinja u zoološkim se vrtovima hrane na bočicu jer roditelji često nisu sposobni brinuti se za njih.
No, ovaj njemački zoološki vrt odlučio je eksperimentirati i nekoliko dana prije incidenta s Verom i Wilmom objavio kako će mladunčad prepustiti na skrb majci pa makar uginuli od gladi. Kada su vidjeli Verinu okrutnost, a poučeni slučajem Wilme, upravitelji su ipak odlučili Verino mladunče hraniti na bočicu i spasiti ga od smrti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Roci 09.01.2008.

    Toliko o majcinskoj ljubavi

  • vemi 09.01.2008.

    Tko zna koji se čip pomakne u glavi beštijama kad su tako zatvorene u kavezima? To na slobodi nikada ne bi napravile! Strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare