To je to što me zanima!

Zbog ucjene Čermaka podigli optužnicu protiv S. Radovića

Prije nekoliko dana Saši Radoviću su produljili pritvor. Sud u Zagrebu proglasio se nenadležnim za ovaj slučaj te će se aktivistu i piscu Radoviću suditi u Rijeci
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Saše Radovića (72) kojeg tereti za ucjenu generala Ivana Čermaka.

Prema optužnici, sve se događalo od 28. rujna do 16. studenoga, kada je Radović preko posrednika poručio Čermaku da se voljan s njim naći, te za milijun eura povući kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega. Radović je Čermaku preko posrednika poručio i da će prestati javno iznositi svoje tvrdnje protiv Čermaka, te da za to traži najmanje pola milijuna eura.

Kada je posrednik te poruke prenio Čermaku, Radović ga je u nekoliko navrata nazivao i požurivao realizaciju, a kada mu je posrednik rekao da mu je Čermak voljan odmah platiti 100.000 eura, kao izraz dobre volje, dogovoren je sastanak na benzinskoj postaji kod Rijeke. To se dogodilo 16. studenoga, a nakon primopredaje novca, Radović je uhićen i od tada je u istražnom zatvoru.

Istražni zatvor mu je nedavno produljen. Kako se Općinski kazneni sud u Zagrebu proglasio nenadležnim za ovaj slučaj, jer je kazneno djelo počinjeno na području Rijeke, Opatije i Premanture, Radoviću će se suditi u Rijeci.

On je inače javnosti poznat kao pisac i aktivist, a u svojim je knjigama generala Čermaka prozivao zbog navodnoga ratnog profiterstva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 24.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_139039 24.12.2011.

    vec sam napisao...našla rupa zakrpu...cim je on tako olako odnio 100000eur onda mozete misliti koliko ih je krvavo zaradio....bas me zanima koliko je ljudi zaplakalo i plače još uvijek danas za tim novcima koje krase njegovo bogatstvo....koliko nas moze sada u ovom trenuzku izvuci 100000eur i dati nekom,pa meni da cijelu obotelj otmu i traže tolike novce nemam ih....

  • you..next 23.12.2011.

    Uz šverc droge i Jugoslavenskih dinara, najviše je zaradio na nafti koju je prodavao Srbiji za vrijeme rata. Njegova Haška presuda nije nikog pametnog iznenadila. Nadam se da će jednom on i ostala svita odgovarati zbog toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare