To je to što me zanima!

Zbog veličanja SAO Krajine ide u zatvor na 15 dana. Srbi se čude: 'Uhitili ga dok je išao kod bake'

Pojedincima u srpskom medijskom prostoru zasmetalo je što je sud u Šibeniku poslao u zatvor muškarca zbog veličanja SAO Krajine. U tome vide zavjeru. Kažu da su oni najdemokratskija država. Spominju i četnike
Vidi originalni članak

Kninska policija uhitila je prošlog tjedna 32-godišnjaka i prepratila ga na šibenski sud zbog sumnje da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira. Teretili su ga da je od veljače 2019. godine kontinuirano “iz mržnje objavljivao sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske.

On je na društvenim mrežama u tom periodu objavio hrpu fotografija i stihova kojima veliča SAO Krajinu odnosno, kako to navodi šibensko-kninska Policijska uprava u priopćenju, “nepostojeću teritorijalnu tvorevinu'.

DOBIO 15 DANA ZATVORA Veličao je SAO Krajinu online, kninska policija ga uhitila, sud u Šibeniku ga poslao u zatvor...

Nad 32-godišnjakom, koji inače ima prijavljeno prebivalište na području Srbije, provedeno je kriminalističko istraživanje u kninskoj policijskoj postaji, a na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku kažnjen je zatvorom u trajanju od 15 dana.

A srpski Kurir sad otkriva detalje tog slučaja. Navode kako je riječ o Veliboru Tripkoviću, koji je uhićen na prijelazu Bajakovo kad je krenuo u posjet baki u Kninu. To je radio, piše Kurir, nekoliko puta godišnje. 

PODNIO OSTAVKU Tko je Vulin? Hrvate je nazvao ustašama, SAD mu nametnuo sankcije zbog proruskih stavova

S njim je u pratnji bila i njegova djevojka koja je puštena. Srpski mediji pišu i kako je Tripković, koji ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, uhićen zbog objava na 'privatnoj Facebook stranici'.

Njima nešto nije jasno...

Ali činjenica da je ljubitelj SAO Krajine uhićen i poslan u zatvor jako je zasmetala.

SVE BI SPOJIO Dodikove nove sulude izjave: Zagovara veliku Srbiju i kaže kako je to 'jedino rješenje'

- Uvode kazne samo za Srbe. Ekspresno im sude, kazne ih s tisućama eura ili 30 dana zatvora. Uglavnom osuđuju one iz kninske krajine - lupetao je za Kurir Milojko Budimir iz Udruženja Srba iz Hrvatske.

Ovaj 'stručnjak' potresen je jer Hrvatska kažnjava ljude koji krše zakon. Njemu to nije baš jasno.

- Kako građani Srbije mogu raditi u Hrvatskoj, a ovakvi slučajevi se ponavljaju u okolici Knina? - pita se Budimir.

'SINA SU MI TUKLI PIŠTOLJEM' Umjesto kriminalaca, policija u Srbiji zaustavila srednjoškolce: Izvukli ih iz auta i premlatili ih

Uhićenje je komentirao i Blažo Marković, predsjednik pokreta 'Novi ljudi-Nova snaga Srbije'. I on u svemu vidi teoriju zavjere.

- Njihova policija pomno prati što rade Srbi u Hrvatskoj. Mi gdje god idemo smo građani drugog reda - lupetao je ovaj 'stručnjak'.

- Policija je tu reagirala. Da se ovo dogodilo kod nas, ne bi se ništa dogodilo! Mi smo najdemokratskija država u Europi. Oni (Hrvati) čak i da odu u najčetničkiji kraj ne bi ništa napravili! Mi smo kulturan narod koji poznaje svoju povijest - došao je do ovakvog zaključka nekim čudnim putem Marković...

Ako im i dalje nije jasno, ponovimo onda i objavu policije. 

SAMIT U PEKINGU Video Vučića u Kini postao hit na internetu: Prije sastanka u Pekingu luta sam po hodnicima

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 32-godišnjak, koji prebiva na području Srbije, na društvenim mrežama, od mjeseca veljače 2019.g. iz mržnje objavljivao sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske (različite fotografije i stihovi) i veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu čime je počinio navedeni prekršaj. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana - stoji u priopćenju policije.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • PeroZagreb2023 06.11.2023.

    Ovaj Čedomir je vjerojatno mislio da se nalazi u Šumadiji!

  • Pešekan ri 06.11.2023.

    Eto još jednog primjera koliko ih ima u "severnoj dalmaciji"!

  • lolita 29 06.11.2023.

    hrvatska kaznjava ljude koji krse zakon? onaj otrovao pola slavonije, zatrovao nam i zemlju i zrak i jos uvijek nije u zatvoru, onaj drugi digao milijardu kuna i jos uvijek nije u zatvoru ali zato za vrijedjanje osjecaja odmah u zatvor!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare