To je to što me zanima!

Zbog velikog straha od ebole hodaju u zaštitnim odijelima

Barack Obama pokušao je umiriti naciju kazavši da su šanse za izbijanje krize zbog ebole u SAD-u vrlo male. No nakon oboljenja druge žene, neki ne žele riskirati
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama pokušao je umiriti naciju kazavši da su šanse za izbijanje krize zbog ebole u SAD-u vrlo male.  Građanima se obratio nakon što je još jednoj medicinskoj sestri u Dallasu dijagnosticirana ta bolest.

Amber Vinson (29) zarazila se dok je skrbila o Thomasu Duncanu koji je prošlog tjedna preminuo u bolnici u Teksasu. 

Traže 132 putnika koja su bila s njom u avionu

U međuvremenu je američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti počeo potragu za 132 putnika koji su u ponedjeljak s njom letjeli od Ohia do Dallasa iako napominju da se ebola prenosi samo razmjenom tjelesnih tekućina te da nema potrebe za panikom. Vinson je prije putovanja nazvala Centar i prijavila da ima temperaturu 37,5 stupnjeva Celzijusa, a već sutradan je završila u bolnici.  

Iako je predsjednik Centra Thomas Frieden isprva govorio kako Vinson nije smjela putovati, kasnije su objavili da su ju pustili da se ukrca na avion jer je imala temperaturu nižu od 38,5 stupnjeva koja je granična.  U srijedu su je prebacili u Atlantu gdje će nastaviti liječenje. 

Strah od zaraze: Sve moguće mjere zaštite

Unatoč izjavama nadležnih, dio Amerikanaca strahuje od zaraze, pa poduzimaju sve mjere zaštite. U srijedu je jedna žena u zračnu luku Washington Dulles došla u zaštitnom odijelu, maskom na licu i rukavicama. 

U istoj zračnoj luci presjedanje je na putu iz Liberije do Teksasa imao i Duncan, prvi čovjek kojem je na području SAD-a dijagnosticirana ebola, javlja Daily Caller .

Idi na 24sata

Komentari 12

  • dundu 16.10.2014.

    ništa novo od amera ,boje se svoje sjene

  • skejt u snijegu 16.10.2014.

    nova moda u Americi...

  • ortodoxero 16.10.2014.

    ma bjeli luk je zakon. em ti ne prilaze bolesni od smrada em ti štiti imunitet... ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare