To je to što me zanima!

'Zbog više razine terorističke prijetnje': Slovenija produljuje kontrole na granici sve do ljeta

Slovenski ministar Poklukar je istaknuo da je opasnost od terorizma u EU velika, a sukob na Bliskom istoku daleko od kraja.
Vidi originalni članak

Slovenija namjerava kontrole na hrvatskoj granici produljiti do ljeta, javljaju Novice.

Tamošnji ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar danas je na sjednici Vladu upoznao s razlozima za uvođenje privremenog inspekcijskog nadzora na unutarnjim granicama s Hrvatskom  i Mađarskom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vlada je uredbom produžila privremeni nadzor na granici s Hrvatskom i Mađarskom za 20 dana, do 9. prosinca. 22. prosinca, pak, namjerava produžiti nadzor za dodatnih šest mjeseci, odnosno do ljeta. Ministarstvo vanjskih poslova o namjeri mora obavijestiti zemlje članice Europske unije i Europsku komisiju - pišu slovenski mediji.

HOĆE LI CIJENE KONAČNO PASTI? Svaku treću nekretninu na obali kupi stranac, a 'naš čovjek' povlači se u unutrašnjost

Kako je na konferenciji za novinare rekao slovenski ministar unutarnjih poslova  Poklukar, njegovo ministarstvo je takvu mjeru Vladi predložilo zbog više razine terorističke prijetnje, koja je u Sloveniji trenutno srednja. Kad sigurnosna situacija to bude dopustila, mjera će biti ukinuta - dodao je. 

INSPEKCIJA IZAŠLA NA TEREN Slovenci su zabranili energetsko piće Prime: 'Sadrži nedozvoljen sastojak, rizik za zdravlje djece'

Poklukar je istaknuo da je opasnost od terorizma u EU velika, a sukob na Bliskom istoku daleko od kraja. 

- Terorizam je vrlo prikrivena prijetnja. Ne znamo kad bi moglo do njega doći, stoga moramo biti oprezni - kaže slovenski ministar, pišu Novice.

IZVJEŠĆE O ILEGALNIM MIGRACIJAMA Božinović: Hrvatska nije i neće biti 'hot spot' za migrante, 97 posto njih odlazi u druge zemlje

Idi na 24sata

Komentari 47

  • gojko ercegovac 16.11.2023.

    Zidovi i soros naseljavaju EU OD 90” sad vam kao smetaju a tko ce raditi najslabije placene poslove

  • Gregur 16.11.2023.

    Neka janezi odgovore zašto je za kombi vinjeta jedanput skuplja nego za auto oba su do 3500 kg! Prasci!

  • 16.11.2023.

    Eto. Slovencima su migranti koji nezakonito preko Hrvatske idu prema zapadu potencijalne terorističke prijetnje, a naši se smiju što pojedine političke opcije pozivaju na ispomoć vojske na granicama i podizanje svijesti o potrebi samozaštite

Komentiraj...
Vidi sve komentare