To je to što me zanima!

Žderić izgubio tvrtku: Država i banke preuzimaju Konstruktor

Na sastanku vjerovnika i predstavnika Konstruktora u četvrtak prihvatili su plan o predstečajnoj nagodbi za tu građevinsku tvrtku. Tvrtka duguje više od 2,2 mlrd. kn
Vidi originalni članak

Na sastanku vjerovnika i predstavnika Konstruktora u četvrtak prihvatili su plan o predstečajnoj nagodbi za tu građevinsku tvrtku, javlja HRT. 

Neće biti stečaja, a većinski vlasnici Konstruktora postat će država i banke. 

Tvrtka je inače dužna više od 2,2, milijarde kuna, a od 1200 vjerovnika na današnjem ročištu u Zagrebu pojavilo se njih pedesetak koji su prihvatili ovo rješenje. Zagrebačka banka koja potražuje 790 milijuna kuna je najveći vjerovnik. 

Prema planu preustroja dugovi bi se trebali pretvoriti u kapital, što znači da će banke i država, koja je također vjerovnik, biti većinski vlasnici. Još se ne zna kada će do toga doći, ali sigurno je će dosadašnji direktor Željko Žderić izgubiti glavnu ulogu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Halo Bing, kako brat 12.05.2013.

    Gde bi ja mogel dojti da dobim firmu, koja dobije ogroman kredit, koji stavim u dzep i onda vratim firmu drzavi da sanira dug? Odmah se prijavljujem, moze i dvije tri :)

  • kung fu panda 10.05.2013.

    u zatvor imovinu na bubanj dosta više opljačkali ne zna se gdje je lova sve oduzet i njemu i rodbini

  • Capafiori 10.05.2013.

    Nije Žderić ništa izgubio ako mu se ne istraži privatni kapital i vlasništvo. Žderić je zapravo uprihodovao 2.2 mlrd kuna i njima se zaštitio od pravosuđa. Da vidimo kako se scenarij ponavlja sa novim "vlasnikom ili vlasnicima". :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare