To je to što me zanima!

Žele spriječiti širenje zaraze: Poljska zatvara 12 rudnika

Dva rudnika koja će biti zatvorena u vlasništvu su grupacije JSW, najvećeg proizvođača ugljena u Europskoj uniji a njihove su dionice pale za 10 posto
Vidi originalni članak

Poljska će od utorka na tri tjedna zatvoriti dvanaest rudnika ugljena kako bi spriječila širenje zaraze koronavirusom među rudarima, najavio je u ponedjeljak zamjenik u poljskog premijera Jacek Sasin.

Vlasti u Poljskoj potvrdile su nagli porast broja slučajeva zaraze koronavirusom među rudarima koji rade u rudnicima u južnom dijelu zemlje.

Među rudarima u rudnicima ugljena potvrđeno je gotovo 20 posto od ukupnog broja slučajeva zaraze u Poljskoj, prenijela je državna novinska agencija PAP.

"Ove su mjere nužne kako bi se pokušalo zaustaviti epidemiju", kazao je Sasin na konferenciji za novinstvo.

Pojasnio je kako će rudarima u cijelosti bit isplaćene plaće za tri tjedna te kako neće biti problema u opskrbi ugljenom.

Dva rudnika koja će biti zatvorena u vlasništvu su grupacije JSW, najvećeg proizvođača ugljena u Europskoj uniji a njihove su dionice pale za 10 posto nakon što je objavljena vijest o privremenom zatvaranju rudnika.

ŽARIŠTA U SLOVENIJI, BIH, SRBIJI... Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu

Iz grupacije su u priopćenju objavljenom u ponedjeljak izvijestili kako su među rudarima zabilježili ukupno 2771 slučaj zaraze koronavirusom, uglavnom u rudnicima Pniowek i Zofiowka.

Ta grupacija zapošljava oko 20 tisuća ljudi a druga PGG koja upravlja s deset ostalih rudnika čije je privremeno zatvaranje najavljeno ima 40 tisuća zaposlenih.

Pandemija koronavirusa prouzročila je dodatne poteškoće poljskim rudnicima ugljena koji su ranije suočeni s krizom zbog pada potražnje, niskih cijena i nagomilanih zaliha.

Poljska je vlada najavila plan restrukturiranja u narednim tjednima.

Reutersovi izvori tvrde kako Poljska razmatra zatvaranje najmanje tri rudnika ugljena u narednim mjesecima.

U Poljskoj je od covida-19 umrla 1161 osoba, a zaraženo ih je je 26.780.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare