To je to što me zanima!

Pregovori HDZ-a i Mosta: Na dnevnom redu neće biti fotelje

Na pitanje hoće li biti riječi o kadrovskim pitanjima,  predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kratko je rekao: "Ništa". Na upit kada će se to naći na stolu kaže: "Kad dođe vrijeme"
Vidi originalni članak

Čelništva HDZ-a i Mosta nastavit će razgovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je, nakon prvog kruga razgovora, izjavio kako žele postići strateški dogovor o dugoročnoj suradnji i stabilnu parlamentarnu većinu te četverogodišnju vladu.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako se dvije stranke u potpunosti slažu da treba napraviti kvalitetan program buduće Vlade i odrediti ciljeve za iduće četiri godine.

Razgovori se održavaju ovoga ponedjeljka od 15 sati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Upitan što očekuje nakon drugog kruga pregovora, predsjednik HDZ-a je u ponedjeljak prijepodne kazao da očekuje nastavak razgovora oko 7 točaka, ali i oko drugih programskih pitanja. Kako javlja N1, na pitanje hoće li biti riječi o kadrovskim pitanjima, Andrej Plenković kratko odvraća: "Ništa". Na upit kada će se to naći na stolu kaže: "Kad dođe vrijeme".

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kazao je novinarima ispred središnjice HDZ-a da nastavljaju razgovore koji su do sada bili "pozitivni i otvoreni", a "s ciljem da napravimo takav program i vladu koja će imati potporu ne samo u parlamentu, nego i javnosti".

- Očekujem da ćemo napraviti korak dalje u formiranju stabilne većine - kazao je Jandroković. Nakon što je upitan je li točno da se raspravlja o roku od 30 dana, koji bi se mogao pomaknuti, navodi: 'Ne uvjetujemo nikome ništa, razgovaramo. Došli su sa sedam prijedloga, a mi smo ih razmotrili. Oko puno stvari se slažemo'.

Odbio je odgovoriti je li realan broj ministarstava koji navodno traži Most - njih čak sedam.

- Puno je spekulacija kroz ove dane, ali nismo razgovarali o kadrovskim pitanjima, to će tek doći na red. U prvom i drugom krugu tema je sadržaj, program, a što se tiče kadrova i ustroja vlade to će tek doći na red - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Saguaro 19.09.2016.

    Sto dogovarate po pitanju zastite granica?? Emigranti se ponovno gomilaju...

  • Lun@ 777 19.09.2016.

    Ni jedni nisu moja opcija, ali rezultat glasanja je pokazao tko je pobjednik. Želim da se što prije ustoliči Vlada. Most im je bio tihi partner prije izbora, a sada će biti glasan. No, smatram da će se ipak dogovoriti, ako ne zbog njih, a onda za dobrobit Hrvatske i njenih građana. Svima njima je do vlasti i moći, te stoga mislim da će naći zajednički jezik (podjela fotelja je u pitanju). Dobili su povjerenje, neka pokažu što znaju i umiju. Vjerodostojnost prije svega, kao što je glasio njihov slogan, nadam se da nije bio pucanj u prazno. Još jedne izbore za godinu dana zaista ne trebamo.

  • kozaribok 19.09.2016.

    Kad fotelje dođu na red trgovci iz Metkovića će pokazati opet svoje pravo lice

Komentiraj...
Vidi sve komentare