To je to što me zanima!

Zelenski traži pomoć Francuske: 'Zaustavimo ovaj rat protiv bratstva, slobode i jednakosti'

Francuske tvrtke prisutne u Rusiji pozvao je da prestanu podupirati rusku "ratnu mašineriju" i da napuste zemlju
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se u srijedu francuskim parlamentarnim zastupnicima, rekavši da očekuje od Francuske da pomogne Ukrajini zaustaviti "rat protiv slobode, jednakosti i bratstva" i na kraju pristupiti Europskoj uniji.

"Očekujemo od Francuske, od vašeg vodstva (...) da pomognete obnoviti teritorijalnu cjelovitost Ukrajine", rekao je ukrajinski predsjednik koji se putem video konferencije obratio zastupnicima i senatorima koji su se sastali posebno za tu prigodu.

POSLALA PORUKU RUSKIM MAJKAMA Olena Zelenska: Divim se mužu, ali nije me iznenadio. Uvijek je ovakav bio. Odlučan i miran...

Francuske tvrtke prisutne u Rusiji pozvao je da prestanu podupirati rusku "ratnu mašineriju" i da napuste zemlju, spomenuvši Renault, Auchan i Leroy Merlin.

"Francuske kompanije trebaju napustiti rusko tržište. Renault, Auchan, Leroy Merlin i druge ne smiju više biti sponzori ruske ratne mašinerije" u Ukrajini, rekao je.

JAHTE, STANOVI, RAČUNI... Francuska blokirala gotovo 850 mil. € imovine ruskih oligarha

"Trebaju prestati financirati ubojstva djece i žena, silovanja", istaknuo je. "Svi će se sjetiti da su vrijednosti važnije od koristi", upozorio je.

Neke velike međunarodne tvrtke poput švedske Ikee i lanca brze prehrane McDonald's prestale su raditi u Rusiji, kao odgovor na invaziju na Ukrajinu 24. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • patagonija123 24.03.2022.

    Zelenko, nisi trebao slušati one kojima rat odgovara. Osim ako ih MORAŠ slušati. Još uvjek ne razumijem, što bi falilo neutralnosti Ukrajine?

  • Medo1314 24.03.2022.

    Tko se mača lača od mača će i poginuti

  • ppjmsz 23.03.2022.

    Loš glumac

Komentiraj...
Vidi sve komentare