To je to što me zanima!

Ne želi iz Zagreba: Tepeš ipak neće ići u Europski parlament

Član HSP-AS-a koji je na funkciji u Europskom parlamentu trebao zamijeniti Davora Stiera (HDZ) od toga je odustao iz osobnih razloga. To će mjesto tako prepustiti HDZ-ovoj Željani Zovko.
Vidi originalni članak

- Istina je da sam odustao od angažmana u Europskom parlamentu iz razloga što želim ostati raditi i živjeti u Zagrebu i Hrvatskoj. O tome sam izvijestio HSP AS još u petak, odgovorio je SMS-om Ivan Tepeš Hini na pitanje jesu li točne informacije da će mjesto prepustiti Željani Zovko, članici HDZ-a koja se nalazila iza njega na listi nekadašnje Domoljubne koalicije na izborima za Europski parlament 2015. godine. 

Njegova se stranka, čiji je predsjednik bio sve donedavno, ne slaže s njegovom odlukom. Oni su naime u nedjelju priopćili da bi njegovo povlačenje smatrali 'političkom ucjenom ili trgovinom'. 

Novi predsjednik HSP-a AS Hrvoje Niče zbog toga je od predsjednika HSP-a AS zatražio sastanak kako bi se dogovorila zamjena 'u duhu koalicijskog sporazuma'. 

- Svako zaobilaženje navedenog smatrat ćemo političkom ucjenom ili trgovinom, što će akteri takvog politikantskog čina morati pojasniti široj hrvatskoj javnosti, poručio je Niče Plenkoviću. 

U HSP-u AS ovih se dana, piše Večernji list, neslužbeno moglo čuti da se Tepeš u nekoliko navrata, bez konzultiranja sa strankom, sastajao s Plenkovićem i Stierom te kako je odavao dojam da namjerava odustati od funkcije u Bruxellesu. 

Inače, plaća eurozastupnika iznosi oko 6200 eura.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Uragan_1 24.10.2016.

    A kako je juriso uz karamrleta.

  • nijetebriga 24.10.2016.

    A mozda mu nisu dozvolili kriz od tri metra postavit kao sto je sa Coricem namjeravao u Saboru, pa se zainatio i odbio =:-))

  • Uragan_1 24.10.2016.

    Sad je još manji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare