To je to što me zanima!

'Želim HDZ na temeljima koje je postavio Franjo Tuđman...'

Tuđmanu je odao posebno priznanje što je uspio u konsolidaciji  hrvatskih institucija, oslobađanju okupiranih područja i mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja...
Vidi originalni članak

U povodu obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, premijer Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću u Velikom Trgovišću, kod rodne kuće predsjednika Tuđmana, te kao predsjednik HDZ-a poručio da stranku želi pozicionirati na Tuđmanovim temeljima.

Plenković je u izjavi novinarima poručio da HDZ želi pozicionirati na onom dijelu političkog spektra, gdje je Tuđman postavio čvrste temelje. To, dodao je, uključuje desni centar, narodnjaštvo i okupljanje demokršćanskih načela, odnosno svih vrijednosti na kojima se zasniva politička platforma i program HDZ-a.

"To vidim kao svoju temeljnu zadaću u ovakvim političkim okolnostima 2017. godine", istaknuo je Plenković.

Franju Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, nazvao je najvećim čovjekom moderne hrvatske povijesti. Znao je kao državnik povući prave poteze u vrlo zamršenim i kompleksnim okolnostima, prijelomnim godinama za Europu i za Hrvatsku, od 1989. pa nadalje, koji su doveli do hrvatske slobode, samostalnosti, demokracije, stjecanja međunarodnog priznanja, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tuđmanu je odao posebno priznanje što je uspio u konsolidaciji  hrvatskih institucija, oslobađanju okupiranih područja i mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja bez ijedne žrtve.

Na svemu što je učinio za Hrvatsku, mi smo mu vječno zahvalni i iskazujemo naše poštivanje, istaknuo je Plenković.

Uz premijera, počast Franji Tuđmanu, dva dana prije 95. obljetnice njegova rođenja, odali  su njegov sin i saborski zastupnik  Miroslav Tuđman i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman  rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • biberrr 15.05.2017.

    Svi se pozivaju na Tudmanov HDZ u kojem se preko noći moglo od sofera postati general i to sa desecima miljuna eura naračunu ili od generala do multimiljardera. Kriminal,mito i korupcija,od Hrvata su stvorili najsiromašnije gradane EU,a od Hrvatske najzaduzeniju bivsu komunisticku zemlju.

  • jožek2 14.05.2017.

    Plenki, pa ako to želiš znaći još jedna pljačka stoljeća i još 200 novih bogatih podobnih Hdz-eovaca.

  • biberrr 14.05.2017.

    Ne poziva se Plenki na Tuđmana zato što ga je cijenio,već zato što Tuđmana vole ovce koje Plenki sada vodi. Neke je već izgubio,a stado bi mu se moglo i prepoloviti vrlo brzo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare