To je to što me zanima!

'Želimo da se FINA ukloni iz procesa ovrha, dug je sve veći!'

Tražimo da ministar Zdravko Marić ukine dozvolu za rad agencijama za utjerivanje duga budući da posluju nezakonito i protuustavno, poručili su ispred Banskih dvora
Vidi originalni članak

Predstavnici inicijative Ovršni ustanak, s omčom oko vrata koju predstavljaju kao "zlatnu omču Andreja Plenkovića", predala je u četvrtak Vladi tri zahtjeva blokiranih građana. Naglasak inicijative je ukidanje FINA-e u ovršnom postupku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Tražimo nadzor nad radom FINA-e koja protuzakonito prosljeđuje osobne podatke blokiranih osoba trećim osobama bez dozvole. Želimo uklanjanje FINA-e iz ovršnog procesa jer samo generira sve veći dug blokiranih. Tražimo da ministar Zdravko Marić ukine dozvolu za rad agencijama za utjerivanje duga budući da posluju nezakonito i protuustavno. Protuzakonito je da banke prodaju kredit trgovačkim društvima pretvarajući ga u dug. I tražimo hitni sastanak zbog štetnog utjecaja politike Ministarstva financija na čelu sa Zdravkom Marićem na porast siromaštva, iseljavanja i demokratski slom Hrvatske - poručili su novinarima ispred Banskih dvora.

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ: "Radimo na novom Ovršnom zakonu, cilj je manji trošak"

Iako su mjesecima svaki četvrtak ispred Banskih dvora i predaju svoje zahtjeve Vladi, iz Vlade ih nitko ne prima. Ako Vlada nema snage za provesti odlučujuće korake kako bi se pitanje blokiranih riješilo, poručili su, neka daju ostavke.

- Mi smo samo vaši poslodavci od kojih primate plaću, dodatke na plaću i sve povlastice koje imate i koji ćemo vam do kraja života isplaćivati visoku mirovinu. Mi smo uporni i bit ćemo ovdje dok nas ne prime - poručuju Vladi. 

POSLALA MU PISMO Predsjednica pozvala premijera da pozove udrugu Blokirani...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Smoke_on_the_Water 19.04.2018.

    Bolje da se ukloni dug iz postupka ovrhe. To bi sve riješilo. Zapravo jedini to rješenje zadovoljilo bi sve one koji se se manje više iz pohlepe zadužili i zbog toga trpe blokade i ovrhe. 95% građana vraćaju svoje dugove i ne kalkuliraju koliko će dug od 100 kuna narasti već ga plate.

  • lotus_1 19.04.2018.

    Greška u samom startu....želimo??? Odlučno zahtijevamo!!! ....nije Marić zlatna ribica da ispunjava želje, već ga narod plaća da ispunjava njihove opravdane zahtjeve!!!

  • katica40 19.04.2018.

    zdravko marić je premlad i prezelen i nema petlje da se sa ovim agencija mafiozima poigra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare