To je to što me zanima!

Želite na more? MORH traži čak 300 mornara i 15 liječnika

Nakon odluke Vlade da nabavljamo 12 borbenih zrakoplova F-16, Ministarstvo obrane objavilo je natječaj u kojem zapošljava 300 novih vojnika i mornara. Uz to žele zaposliti i liječnike
Vidi originalni članak

Najmanje dvije godine trajat će ugovori koje će Ministarstvo obrane potpisati s 300 novih mornara i vojnika. Objavili su to u javnom natječaju u Narodnim novinama te na svojim stranicama u kojem piše kako se mogu prijaviti i muškarci i žene.

Od njih traže da imaju najmanje završenu srednju školu, da do kraja 2018. neće imati više od 30 godina te su već uspješno odslužili vojni rok ili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Oni koji prođu počet će raditi već 8. svibnja, a prvih šest mjeseci bit će na probnom roku. Svi koji se odluče prijaviti papire moraju poslati područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta  ili Središnjici za upravljanje osobljem, na adresi: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Drugi natječaj kojeg su raspisali, a može biti primamljiviji, je za doktore medicine. Primaju kandidate koji su završili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u zvanju doktora medicine. Kandidati će morati odmah na osposobljavanje za časnike što će trajati dva mjeseca. Program počinje u svibnju, a nakon završetka primit će ih u djelatnu vojnu službu u činu natporučnika. 

Ovdje nema dobnog ograničenja, a MORH-u nije bitno jesu li liječnici služili vojni rok ili program obuke. One koji je nisu služili će poslati na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Liječnici prijave mogu poslati na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • x00x 11.04.2018.

    zasto? da plove na pedalinama?? poznato je da nemaju para za tankati i da niti jedan ratni brod ne isplovljava

Komentiraj...
Vidi sve komentare