To je to što me zanima!

Željko Sabo: Ako će zbog toga biti mir, podnijet ću ostavku

Pustite me na miru da radim, a ako ima netko bolji, predložite ga. Ako treba da bude mir ili da se to riješi, sutra ću reći - podnosim ostavku, rekao je Sabo
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo u subotu je izjavio kako se situacija u Vukovaru normalizirala nakon prosvjeda protiv dvojezičnih natpisa na institucijama, ali dodao i da su mu posljednji dani bili možda najteži u životu.

- Drago mi je da se situacija normalizirala i da u centru Vukovara možemo nastaviti investicijske projekte i uređenje grada - rekao je Sabo u emisiji 'Intervju tjedna' u osječkom studiju Hrvatskog radija. 

Pustite me na miru da radim, a ako ima netko bolji, predložite ga

Na pitanje hoće li do kraja izdržati gradonačelnički mandat ili će se povući, Sabo kaže da o svojem gradonačelniku odlučuju Vukovarci te da ih neće iznevjeriti. 

- Želim samo raditi za naš Vukovar. Pustite me na miru da radim, a ako ima netko bolji, predložite ga. Ako treba da bude mir ili da se to riješi, sutra ću reći - podnosim ostavku. Ali, opet idem kao kandidat, pa neka građani Vukovara odluče. Ja sam spreman na sve i do kraja - poručio  je Sabo i potresen dodao kako su mu posljednji dani bili možda najteži u životu.

'Na uvođenje dvojezičnosti 2009. stavio sam veto'

- Zar sam kao hrvatski branitelj i čovjek koji je bio u logoru i bio principijelan 2009. to zaslužio? - upitao je Sabo i podsjetio da su HDZ, SDSS i HSP u Statut Grada Vukovara 2009. godine uveli dvojezičnost, a da je on na to stavio veto. Pita se i zašto mediji ne dođu pred srpski dječji vrtić u Vukovaru na koji je još 2008. godine postavljena dvojezična ploča. 

- Nikome ne smeta jer ju je postavio HDZ - zaključio je Sabo i ponovio kako prosvjeda ne bi niti bilo da je sada HDZ na vlasti u Vukovaru. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • LucijaGrlić 08.09.2013.

    mislim da bi doticni gospodin trebao biti u Srbiji jer kad ga slusam ne mogu vjerovati da taj covjek ne kuzi da bi trebao stititi Hrvatske interese

  • Antonio28 08.09.2013.

    bit će mir i bit će bolje sigurno.

  • rocco siffredi 08.09.2013.

    Možeš mislit ! da tako misliš,to bi več i učinio,ali jbg fotelja je ipak fotelja......

Komentiraj...
Vidi sve komentare