To je to što me zanima!

Zemljište zbog kojeg je Ostojić otišao pod istragom USKOK-a

Nakon svih radnji koje je provelo Županijsko državno odvjetništvo i koje sada provodi USKOK, bit će donijeta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena
Vidi originalni članak

USKOK je moguće nezakonitosti oko kupoprodaje zemljišta u Balama, koje je IDS-ova ministra Veljka Ostojića koštalo ministarske fotelje, počeo istraživati 18. veljače 2013., odnosno na dan kada mu je predmet i dodijeljen, priopćilo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. 

- Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je za moguće nezakonitosti oko zemljišta u općini Bale saznalo 14. veljače 2013. kada nam se obratio novinar Hrvatske televizije Dražen Majić s upitom što se poduzima u svezi navodnih nezakonitih radnji tada još aktualnog ministra turizma Veljka Ostojića i članova njegove obitelji. Uz upit nam je dostavio preslik članka koji mu je objavljen u Glasu Istre 15. studenog 2005. u kojem je ukazao na nezakonitosti u svezi kupnje poljoprivrednog zemljišta u Općini Bale, kao i dokumentaciju (kupoprodajni ugovor). Nakon toga Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je izvršilo provjere i utvrdilo da je Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola sredinom 2011. godine zaprimilo izvješće policije u vezi prenamjene navedenog zemljišta. Po primitku tog izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Poli je 27. svibnja 2011. održalo sastanak s policijom na kojem je zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega je policija u više navrata od 9. kolovoza 2011. do 24. travnja 2012. dostavila više izvješća u vezi svojih istraživanja - navodi Državno odvjetništvo. 

DORH navodi kako je nakon toga Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola, radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, nastavilo prikupljati drugu dokumentaciju kao i povijesne izvatke iz zemljišnih knjiga. 

- Kako su provedene provjere ukazale da se radi o složenom predmetu tako je 18. veljače 2013. odlučeno da će daljnji rad u predmetu preuzeti Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), tim više što su do tada utvrđene činjenice ukazivale na njegovu moguću nadležnost. 

Odmah po primitku predmeta USKOK je započeo s provođenjem istraživanja tijekom kojih je već 21. veljače 2013. ispitan prvi svjedok, a 26. veljače 2013. su u Puli provedene dokazne radnje ispitivanja bivših vlasnika zemljišta i drugih svjedoka. 

Dakle, predmet je Županijskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola zaprimljen sredinom 2011. godine, a u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 18. veljače 2013. Nakon svih radnji koje je provelo Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola i koje sada provodi USKOK, bit će donijeta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena - napominju u Državnom odvjetništvu, a prenosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • WOMANIZER 13.03.2013.

    ma nemojte se ljudi žestiti, ve je to "po zakonu", ne bi on!

  • Švejk 13.03.2013.

    Koja odluka ? O čemu? Pa sve je već rećeno.Čovjeka razapeli a sad bi išli istraživati.Očito da u ovoj državi netko spava i budi se samo kad treba podići plaču.

  • ovcaizbizovca 13.03.2013.

    Traže i prikupljaju dokaze o zemljištu već dvije godine?!?!?! majko mila pravda u Hrvatskoj je spora ali nedostižna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare