To je to što me zanima!

Zemun: Tvornica pesticida eksplodirala, 27 otrovanih

Gašenje požara nastalog nakon ekspozije trajalo je dva i pol sata jer su vatrogasci morali raditi u zaštitnim odijelima. 19 njih je hospitalizirano...
Vidi originalni članak

Zbog posljedica trovanja izazvanih eksplozijom koja je u nedjelju oko 19.15 sati potpuno uništila tvornicu pesticida u Zemunu, u bolnici je završilo 27 ljudi, među kojima 19 vatrogasaca, dva policajca i šestero radnika Galenike. Svi su izvan životne opasnosti, javlja srbijanski portal Press. Požar koji je planuo nakon eksplozije u pogonu za proizvodnju pesticida, vatrogasci su lokalizirali oko 22 sata. Građani koji stanuju uokolo tvornice morali su držati zatvorene prozore i nisu smjeli izlaziti na ulicu. Otrovni oblak kretao se od tvornice prema sjeveru, a jak miris osjetio se u naseljima uokolo.
- U pogonu su sve tvari otrovne i opasne i jednostavno je nemoguće reći koji je uzrok požara i eksplozije. Kako se čulo nekoliko eksplozija, pretpostavljam da je netko od radnika otvorio vrata i pustio zrak unutra - kazao je jedan od radnika tvornice. Gašenje požara bilo je otežano jer su zbog otrovnih tvari vatrogasci morali raditi u zaštitnim odijelima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare