To je to što me zanima!

Žena čak tri puta rodila na isti datum - prvi dan ljeta

SUNČANA DJECA: Nakon Jure i Veronike, Niko i Ljilja Babara iz Biograda dobili su i trećeg sina Antu. Svu njihovu djecu porodilo je dvoje liječnika
Vidi originalni članak

Nismo mi to namjerno ciljali nego nam se, eto, dogodilo tri puta zaredom. Često nam ljudi ne vjeruju kad čuju da nam je troje djece rođeno na isti datum. A poanta je u tome da slavimo godišnjicu braka 12. rujna. Bog nas nakon toga nadari anđelom - sretno govore Ljilja (36) i Niko (40) Babara iz Biograda na Moru. Prvi dan ljeta, 21. lipnja, najsretniji im je u godini. Sin Jure rodio se 2003., kći Veronika 2006., a prije dva tjedna i sin Ante. Djeca ljetnog solsticija nisu prema liječničkom terminu porođaja trebala biti rođena na isti datum. No poklopilo se tri puta zaredom. Juru je majka nosila devet dana nakon termina, Veronika se rodila 15 dana prije, a Ante dva dana nakon termina. Od dva brata i sestre odskače jedino Aneta (11), koja rođendan slavi 7. prosinca.
- Baš mi je drago što nisam rođena na taj datum jer rođendan slavim sama s prijateljima - kaže Aneta. A za tim čezne i Jure.
- Nije mi drago što smo rođeni na isti datum. Radije bih imao svoj rođendan - povjerio je. Svi ljetni Babare, kao i prvorođena Aneta, rođeni su uz pomoć dvoje istih liječnika u zadarskoj bolnici, dr. Milke Hoti-Matešić i dr. Tomislava Lisice. Ovaj se liječnički dvojac slučajno zatekne u dežurstvu svaki put kad rađa Ljilja Babara.
- Imam samo riječi hvale za liječnike i bolnicu, kao i za pedijatre dr. Krešimira Baraku i dr. Lidiju Pavić. Moj mali Ante imao je komplikacije jer su mu padali otkucaji srca i rođen je carskim rezom, a liječnici su se tako potrudili, toliko ustrčali okolo da sam imala osjećaj da sam u filmu. Nasreću, sve je dobro završilo, ali mi je jako važno bilo što sam se s njima osjećala sigurno - kazala nam je u zadarskom rodilištu Ljilja Babara dojeći i mazeći majušnog Antu. Njega su braco i seke tad prvi put vidjeli a da ih nije dijelilo staklo. Roditelji Babare kažu da su Veronika i Jure sunčana, dobra i topla djeca te da su jako povezani i da ne mogu jedno bez drugoga.
Vidjet će hoće li se tako vezati i s najmlađim Antom, koji je za rođenje također izabrao dan na koji je Sunce najbliže Zemlji i na najvišem položaju na nebu, a dan najdulji u godini.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • darabubamara 05.07.2010.

    nevjerojatno koja slučajnost,roditeljima čestitke, svima skupa dug i zdrav život

  • lepicane 05.07.2010.

    danas mi je dan počel super..prvi članak,pa me baci u dobro raspoloženje.

  • veneranda81 05.07.2010.

    Prekrasno! Za nepovjerovati:) Čestitke i svako dobro obitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare