To je to što me zanima!

Žena rađala curicu dok ju je suprug vozio kroz Učku

Rađala je u tunelu: Nadzorne kamere snimile su dramatičan porod na izlazu iz tunela Učka. Ingrid Visintin (35) rodila je kćer Melisu u autu na cesti
Vidi originalni članak

Dramatični porođaj Ingrid Visintin (35) iz Umaga, koja je rodila djevojčicu na izlazu iz tunela Učka prema Rijeci, snimile su nadzorne kamere. Ingrid je na cesti, u Renault Cliu, rodila djevojčicu Melisu 14. prosinca i sve je prošlo u najboljem redu.
- Išla sam na redoviti pregled u Umag, a liječnik je kazao da se vidimo za sedam dana. Došla sam kući i uhvatio me lagani trud. Kazala sam sebi da nije ništa. Oko 20.30 sati počeli su me hvatati češći trudovi, svakih 15-ak minuta, no rekla sam da neću ići u bolnicu, jer ne želim dugo čekati porođaj u rađaoni - priča uzbuđena mama Ingrid. No već oko 21 sat nije više mogla trpjeti bolove, te je u bakinu Cliu krenula put Rijeke u bolnicu, jer je i prvo dvoje djece rodila u Rijeci. Suprug Moreno je vozio.
- Osjetila sam probleme pred tunelom Učka, ali sam mislila da ću izdržati. No na samom ulazu mi je pukao vodenjak i beba se spustila. Vozili smo kroz tunel, ali znala sam da nećemo izdržati. Rekla sam suprugu neka stane i zove Hitnu jer se porađam - prepričava Ingrid. Suprug je parkirao na izlazu iz tunela i otrčao po pomoć. Naišao je na vatrogasca Zdenka Merklina, djelatnika Bina-Istre, te ga zamolio za pomoć pri porođaju. Vatrogasac je potrčao do vozila.
- Bodrio me, pazio i govorio mi što da radim. Bio je super. Sve je prošlo u trenu, a suprug me porodio prije nego što je stigla Hitna. Liječnici su dali suprugu da prereže pupčanu vrpcu, i bebu i mene su odvezli u riječku bolnicu - kazala je sretna mama.
- Ovo što se dogodilo je jedno veliko čudo. Svi smo sretni što smo mogli pomoći -kaže  Tea Balde, glasnogovornica Bina–Istre. 

22.55 PUKAO JOJ VODENJAK
Ingrid i suprug ušli su autom u tunel učka. Njoj je tada pukao vodenjak. počeli su veliku borbu s vremenom

23.02 BEBA POČELA IZLAZITI
u tunelu je beba već počela izlaziti. Ingrid i Moreno bili su smireni i znali su da moraju stati čim izađu iz tunela

23.30 RODILA PRIJE DOLASKA HITNE
Moreno je na naplatnim kućicama i tražio pomoć. Vatrogasac Zdenko je priskočio. Ingrid je rodila prije dolaska hitne.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • crnilabud 23.01.2010.

    ...eh sad je pitanje,dali je u Istarskoj ili Promorskoj - goranskoj županiji...imati će giometri posla!!

  • audrey 23.01.2010.

    Bas super!!!!! Samo beba se rodila 14.12.09 a vi tek sad objavljujete vijest? Sretno!

  • Lady Taky 22.01.2010.

    sretno! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare