To je to što me zanima!

Žene u vojsci: 'Vojska nam je život; volimo adrenalin'

Brigadirka Mirjam Antolić (45) po činu je najjača žena u MORH-u. Narednica Ružica Matić (31) i poručnica Maja Čavlović (28) žive za vojsku
Vidi originalni članak

Mirjam, Ružica i Maja sa smiješkom su u ponedjeljak slušale riječi potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič o tome kako će do kraja mandata MORH imati prvu ženu generala. Njihov život posljednjih se deset godina svodi isključivo na obuku, funkcioniranje u sustavu Oružanih snaga, rad u vojnoj policiji i odlaske u mirovnu misiju u Afganistan.
- Časnica sam za obuku u središtu policije u vojarni Croatia, a obuku sam završila na američkoj vojnoj akademiji. U ožujku sam se vratila iz Afganistana, gdje sam bila zapovjednica voda vojne policije. Nisam udana, a u vojsku me, uz adrenalin, vuče afinitet prema tom načinu posla i funkcioniranju u sustavu - rekla je poručnica Maja Čavlović te kroz smijeh dometnula kako se kao djevojčica igrala s bebama i bila sasvim normalno dijete.
U OS-u je već 10 godina, kao i njezina kolegica Ružica Matić.
- U misiji u Kabulu radila sam kao vojna policajka, no spol mi nikad nije bio hendikep. Sobu sam dijelila sa 16 žena, no higijenski i terenski uvjeti bili su odlični. Neudana sam, a ako se to može nazvati nadom, u misiju ću nagodinu - kroz smijeh je rekla Ružica.

MIRJAM JE NAJAČA ŽENA...
Brigadirka Mirjam Antolić pročelnica je kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga. U MORH-u je 18 godina, a došla je kao prevoditeljica. Osim činom, autoritet gradi kolegijalnim odnosom. Uz Mirjam, brigadirka u MORH-u je i Helena Kucelin.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sbobo 20.05.2008.

    lako je sada biti vojnik il jos bolje genetalka.... pizda vam materna di ste bili kad je narod ginio

  • strazica 19.05.2008.

    stvarno smo još uvijek SELJAČKA zemlja kada imamo "ovakve" macho tipove i njihove rezone!!! Tako mogu pisati-govoriti samo oni koji nisu bili u vijsci,služili "po starom",a sada se hvale nekakvim sudjelovanjima u novije vrijeme!!! Sve je za žene,bez predrasuda,samo ne treba sada pretjerivati prebrojavanjem, kao potpredsjednica Sabora, koliko je kojih i gdje!!! Zato trebaju i činovi biti "muški" kao svugdje u svijetu,a ONE na mjestima koja nude mogućnosti za njihovo dokazivanje,npr. ZRAKOPLOVSTVO!!!

  • dalcom 19.05.2008.

    zna se kako su došle na te položaje,i zna se zbog ćega su tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare