Obavijesti

News

Komentari 5

Žene u vojsci: 'Vojska nam je život; volimo adrenalin'

Žene u vojsci: 'Vojska nam je život; volimo adrenalin'
1

Brigadirka Mirjam Antolić (45) po činu je najjača žena u MORH-u. Narednica Ružica Matić (31) i poručnica Maja Čavlović (28) žive za vojsku

VIDEO

Mirjam, Ružica i Maja sa smiješkom su u ponedjeljak slušale riječi potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič o tome kako će do kraja mandata MORH imati prvu ženu generala. Njihov život posljednjih se deset godina svodi isključivo na obuku, funkcioniranje u sustavu Oružanih snaga, rad u vojnoj policiji i odlaske u mirovnu misiju u Afganistan.
- Časnica sam za obuku u središtu policije u vojarni Croatia, a obuku sam završila na američkoj vojnoj akademiji. U ožujku sam se vratila iz Afganistana, gdje sam bila zapovjednica voda vojne policije. Nisam udana, a u vojsku me, uz adrenalin, vuče afinitet prema tom načinu posla i funkcioniranju u sustavu - rekla je poručnica Maja Čavlović te kroz smijeh dometnula kako se kao djevojčica igrala s bebama i bila sasvim normalno dijete.
U OS-u je već 10 godina, kao i njezina kolegica Ružica Matić.
- U misiji u Kabulu radila sam kao vojna policajka, no spol mi nikad nije bio hendikep. Sobu sam dijelila sa 16 žena, no higijenski i terenski uvjeti bili su odlični. Neudana sam, a ako se to može nazvati nadom, u misiju ću nagodinu - kroz smijeh je rekla Ružica.

MIRJAM JE NAJAČA ŽENA...
Brigadirka Mirjam Antolić pročelnica je kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga. U MORH-u je 18 godina, a došla je kao prevoditeljica. Osim činom, autoritet gradi kolegijalnim odnosom. Uz Mirjam, brigadirka u MORH-u je i Helena Kucelin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.