To je to što me zanima!

Žestoka reakcija na Dodika i priče o odcjepljenju: 'Pokušaj to u 11:00 i u 11:01 si iza rešetaka!'

Prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti, Milorade, ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to krivim, poručio mu je ministar BiH Ramo Isak
Vidi originalni članak

Milorad Dodik, čelnik bosanskih Srba, rekao je da bi RS uskoro mogla proglasiti odcjepljenje od BiH te da se ne boji intervencije Bosne i Hercegovine ni nekoga izvana jer ima prijatelje u svijetu koji će spriječiti vojnu akciju ako se odluče na odcjepljenje.

Stigla je žestoka reakcija Rame Isaka, federalnog ministra unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine.

- Milorade, ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17:00 sati, a ti proglasiš neovisnost u 11.00 sati - u 11.01 sati završit ćeš iza rešetaka. To ti garantiram. Pa izvoli", poručio je Isak, prenosi Klix.ba.

- Budi hrabar, pokušaj, ali nećeš uspjeti. Ili prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti, Milorade, ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to krivim. Krivim za počinjenje teških krivičnih djela, kažnjivih prema odredbama kaznenog zakona Bosne i Hercegovine - rekao je Isak.

ŠOKIRAO IZJAVAMA Dodik kaže da bi se RS mogla otcijepiti od BiH! Spominje i rat: 'Ne očekujem da će nas napasti'

Što je rekao Milorad Dodik?

Dodik je o odcjepljenju pričao za entitetsku Televiziju RS (RTRS) .

Rekao je kako će proglasiti samostalnost RS istog trena ako visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt nametne zakon kojim se rješava status i pravo raspolaganja državnom imovinom.

Dodaje i kako ima informacije da bi to Schmidt mogao učiniti u siječnju i da će se u tom slučaju odmah sastati parlament RS i proglasiti odcjepljenje od Bosne i Hercegovine.

- Ne očekujemo da će se netko iz Federacije BiH ohrabriti da napadne RS. I u takvim okolnostima mi ćemo procijeniti na koji način ćemo djelovati. Amerikanci će  biti bijesni i pokušat će tražiti intervenciju, ali vjerujem da prijatelji RS to neće dopustiti. Od EUFOR-a očekujem da stane na međuentitetsku crtu i spriječe dodir - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • makasun 28.12.2023.

    Dodik ovo, Dodik ono, ali činjenica je da - makar i posredno - Milorad Dodik zastupa interese bosanskohercegovačkih HRVATA neusporedivo više i bolje od tzv. hrvatskog člana Predsjedništva BiH, onog Komšića (postavljenog glasovima muslimana).

  • Croatia will not forget 28.12.2023.

    Dodik i Vičić samo čekaju kamo će Putin dogurati !! Samo sankcije i izolacija te spremnost NATO zračnih udara po srbiji !!

  • a nu 28.12.2023.

    nema od ovakve bosne ništa napraviše od bosne islamsku državu zenica,travnik itd. kao da nikad nisu pripadali ovum narodu a i dodik nastavlja politiku mladića i karadžića

Komentiraj...
Vidi sve komentare