To je to što me zanima!

ZET ukida plaćanje mobitelom, žele stati na kraj švercerima

Navodno se planiraju povećati i cijene mjesečnih karata, navodno za najviše 60 kn, no točni iznosi još nisu dogovoreni. Navodno žele povećati prihode za 50 mil. kuna
Vidi originalni članak

ZET će od sljedeće godine, doznaje Večernji list, ukinuti plaćanje karata mobitelom. Kako je rekao glasnogovornik Tomislav Jurić to se razmatra jer ih na to prisiljava zlouporaba plaćanja mobitelom, no naglašava da još nema konačne odluke oko toga. Navodno se planiraju povećati i cijene mjesečnih karata, navodno za najviše 60 kuna, no točni iznosi još nisu dogovoreni. Jutarnji piše da se ovim mjerama planiraju povećati prihodi za 50 milijuna kuna. Navode da je ZET-ovcima problem sa kartama preko mobitela bio taj što su putnici imali pripremljenu poruku koju bi poslali kad bi vidjeli kontrolu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zvonimir79 22.12.2011.

    ima dosta propusta!kontrolori su znali uzimati po 50-100kn ljudima umjesto da su im pisali kazne!+još ko zna koliko ima toga što se dešava u samoj firmi.nažalost trebalo bi malo smanjiti plaće svima,jer se moraju pokriti onoliko koliko je dug pokrivč.kupovali su 7 puta skuplje djelove za autobuse,tako su barem mediji objavili.ja bi na njihovom mjestu što se tiče voznog parka nabavljao dobre polovne autobuse i tramvaje iz inozemstva umjesto novih,i dobro ih održavao.imaju službu koja to održava dobro-mehaničari itd.kolika je samo tu ušteda!+smanjiti plaće i staviti cijene karata kolike su otprilike u europskoj uniji.nisam neki ekonomski stručnjak,ali po mome bi se bar čupala firma iz duga koliko god to bolno bilo.bolje to nego da se recimo privatizira jer radnici neče moči ništa puno bolje uslove očekivati,može samo gore biti.GREŠKA JE ŠTO TO NISU NAPRAVILI PRIJE 20 GODINA,što se tiče same naplate karata!nego sada kada je došla voda do grla!nažalost recesija uzima svoj danak!mislim da če možda biti upitno što se tiče samih isplata plača,naknada i drugih obveza.u to se ubraja amortizacija voznog parka,održavanje itd.evo toliko od jednog zaštitara iz AKD-zaštite-firme koja posluje transparentno:)

  • troma1 21.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Tibet 21.12.2011.

    Osobno kupujem pokaz već pola godine jer mi je iskreno pun k.....strepljenja i ogledavanja po busu i tramvaju jer putujem s jednog kraja grada na drugi...znam ljude koji ne plaćaju pokaz niti kupuju karte a nemaju niti namjeru..manje više su muškog roda i spremni upotrijebiti fizičku snagu ukoliko bude potrebno...pa stoga iskreno ne znam na koj način će to sve skupa funcionirati kad gospodu zetovce neko "napegla"...hoće kontrola u pratnji policije izazvati još veće troškove ili će gospoda jednostavno morati odustati?? i da nadodam kako sam nebrojeno puta svjedočila kako su kontrolori izrazito naklonjeni muškoj populaciji dok žene nemilice zapisuju

Komentiraj...
Vidi sve komentare