To je to što me zanima!

Žica još stoji: Slovenci poslali interventnu policiju na granicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kako doznajemo s terena, za sada je stanje mirno, no u podne je istekao hrvatski ultimatum da Slovenija ukloni dio bodljikave žice kojim je ušla na teritorij Hrvatske
Vidi originalni članak

U mjestu Harmica na hrvatsko-slovenskoj granici u četvrtak nešto prije podneva pojavilo se 20-ak pripadnika slovenske interventne policije s maskama i punim naoružanjem te nekoliko kombija, kojih je velik broj posložen i na cesti prema Ljubljani.

POGLEDAJTE VIDEO: Slovenci još nisu pomaknuli žicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od pripadnika interventne policije automobilom se ubrzo spustio u obližnje polje kojim je rastegnuta žica. Čini se kako automobila sprijeda ima vitlo pa se pretpostavlja da će povući žicu prema Sloveniji.

Luka Negovetić/24sata

Kako doznajemo s terena, za sada je stanje mirno. U podne je istekao hrvatski ultimatum da Slovenija ukloni dio bodljikave žice kojim je ušla na teritorij Hrvatske.

Luka Negovetić/24sata

Podsjetimo, slovenska vojska je u srijedu ujutro počela postavljati ogradu i bodljikavu žicu duž granice s Hrvatskom kako bi, tvrde, usmjerili izbjeglice prema prijelazima te spriječili ilegalne ulaske u zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Mještani su ogorčeni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon objave informacije da je Slovenija žicom ušla u teritorij Hrvatske, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je u srijedu otpravniku poslova veleposlanstva Slovenije u Hrvatskoj oštar prosvjed zbog postavljanja bodljikave žice na teritoriju Hrvatske.

Ministrica Vesna Pusić poručila je da će već danas Sloveniji uputiti prosvjednu notu.

- Poslali smo im obavijest o noti koja će im danas biti uručena. To je ista situacija kakvu smo već imali s Mađarskom, na isti način smo reagirali i Mađari su pomaknuli tu žicu. Očekujemo istu takvu reakciju sa slovenske strane. Maknut će je - rekla je Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • JoškoJegermeister 16.11.2015.

    Treba tu zicu preseliti na granicu sa srbijom, ajmo svi u akciju , besplatna je , samo treba pokupiti ...haha

  • apolitiq 12.11.2015.

    Vlada poslala "prosvijednu notu" Bolje da su si uzeli slogan "slovenija raste"

  • HortensiaPavic 12.11.2015.

    Inzistirati da se ukloni, ODMAH, jer će poslije arbitražna komisija ustanoviti da se Hrvatska toga dijela ODREKLA, kao što je kod Piranskog zaljeva ustanovila da je NDH taj sporni dio ODSTUPIO Italiji, a Slovenija ga je kao sljednica (????) dobila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare