To je to što me zanima!

Zimbabve: Predsjednički kandidat odustao od izbora

Oporbeni čelnik Morgan Tsvangirai je najavio da odustaje od drugog kruga predsjedničkih izbora zbog sveprisutnog ozračja nasilja u državi
Vidi originalni članak

Zimbabveanska vlada odbacila je u nedjelju navode oporbenog čelnika Morgana Tsvangiraija da su pristaše vladajuće stranke predsjednika Roberta Mugabea nasilno prekinule skup Pokreta za demokratske promjene (MDC) u Harareu, ali je Bijela kuća istodobno pozvala vladajuće da prekinu s nasiljem i zastrašivanjem. Nešto ranije zimbabveanski oporbeni vođa Morgan Tsvangirai povukao se iz drugog kruga predsjedničkih izbora u kojem mu je konkurent aktualni predsjednik Robert Mugabe, kazavši kako je u sveprisutnom ozračju nasilja nemoguće osigurati održavanje slobodnih i poštenih izbora, prenijele su svjetske agencije.
Predsjednik Južnoafričke Republike Thabo Mbeki izjavio je u nedjelju da će Južnoafrička Republika podržati sastanak predsjednika Roberta Mugabea i vođe oporbe Morgana Tsvangirai kako bi razgovarali o političkoj krizi u zemlji nakon što je Tsvangiraijev Pokret za demokratske promjene (MDC) najavio da odustaje od sudjelovanja u drugom krugu izbora 27. lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare