To je to što me zanima!

Žirafa uginula nakon što je udarila glavom u nadvožnjak

Društvo za zaštitu životinja oštro je reagiralo na tužnu vijest dok su neki korisnici društvenih mreža usporedili bizarnu nesreću s popularnim filmom Mamurluk 3
Vidi originalni članak

Nesretna žirafa uginula je nakon bizarne nesreće na autocesti za Pretoriju u Južnoafričkoj Republici. Dvije žirafe prevozili su u kamionima, dok su im vratovi i glave virili visoko iznad ruba prikolice . Svjedoci su čak stali kako bi ih slikali. Međutim, samo nekoliko sekundi kasnije čuo se stravični tupi udara c. Naišli su na nadvožnjak. Jedna žirafa udarila je u most i uginula. Druga se sagnula .

- Žirafa je udarila u most samo nekoliko sekundi nakon što sam je slikao. Bilo je strašno. Vidio sam kako joj curi krv iz nosa - rekao je Thinus Botha (32).

Obje bi se sagnule, ali bile su okrenute na suprotnu stranu

Vlasnik je kasnije rekao kako bi se žirafe inače sagnule ispod mostova, međutim, bile su okrenute na suprotnu stranu.

Svjedoci su tragediju opisali šokantnom i tužnom . Kamion se nešto kasnije pokvario pa je vozač morao stati. Prijeti mu kaznena prijava.

Korisnici društvenih mreža već su usporedili stravičnu nesreću s filmom Mamurluk 3 , a Društva za zaštitu životinja oštro su reagirala na tužnu vijest.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Tišina mora 02.08.2014.

    jadna žirafica....pa kako ih tako išli transportirati,nevjerovatno...

  • ToniBrekston 02.08.2014.

    e ovako nesto me stvarno rastuzi :( kad zivotinja pati . hebes ljude.

  • realna 02.08.2014.

    Jadna životinja,pa kako nisu shvatili da je višlja od nadvožnjaka?? Isto se pitam kad kamionima i šleperima zapnu jer ne gledaju znakove o visini vozila koja mogu proći ispod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare