To je to što me zanima!

Živa je! Spasioci pronašli ženu, bila je pod ruševinama 17 dana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ženu su locirali u procjepu između grede i stupa. Pretpostavlja se da je imala rezerve vode ili da je pila vodu koju su spasioci upumpavali u urušenu zgradu
Vidi originalni članak

Vojska u Bangladešu je potvrdila BBC-ju da je u ruševinama zgrade koja se urušila prije 17 dana pronađena živa žena. 

Žena se zove Reshma, a ostala je zarobljena u podrumu osmerokatne zgrade. Nema težih ozljeda, a spasioci su joj odmah dali jesti i piti. Vojska je objavila i kako je u urušavanju zgrade poginulo više od 1000 ljudi. 

Spasioci strahuju da bi taj broj mogao rasti jer pod ruševinama ima još žrtava. Spašavanje je u petak nakratko prekinuto nakon što se čuo plač spašene žene. 

Dežurne službe su se odmah okupile oko mjesta na kojem je pronađena. Locirali su je u procjepu između grede i stupa. Pretpostavlja se da je imala rezerve vode ili da je pila vodu koju su spasioci upumpavali u zgradu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Mima Šiš 12.05.2013.

    kako li joj je bilo 17 dana tonuti u sve veću agoniju i ostati ipak prisebna, ne odustati zazivati pomoć, kolika je to snaga....Ponovno rođena !!!!!!

  • sara100 11.05.2013.

    Ovo je predivna vijest. Neka joj je sa srićom.

  • MilkaAcimovic 10.05.2013.

    mislim danema osobe koja je ovo procitala,a da joj nije drago,spasen je ljudski zivot u nemogucim uslovima,neka joj je sva srica u zivotu...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare