To je to što me zanima!

Odgodili deložaciju, bagerist odbio rušiti: 'Nema tih para...'

Prošlog ponedjeljka je istekao rok u kojem su se Cvjetkovići mogli dobrovoljno odseliti. Policija od tad može izbaciti obitelj. Deložacija je ipak za danas odgođena
Vidi originalni članak

Aktivisti Živog zida na svojim Facebook stranicama od jutra su objavljivali kako je policija spremna svakog trenutka doći na Bukovac i deložirati obitelj Cvjetković.

U jednom od statusa stoji kako je policija već krenula prema obiteljskoj kući iz koje su Cvjetkovići već četiri puta trebali biti deložirani. Pred kućom je, javlja HTV, oko 200 ljudi, a podignuli su i barikadu. 

No, čini se kako je i peti pokušaj deložacije propao. Neslužbeno doznajemo kako je deložaciju odgodio zagrebački Općinski sud što je obrat u slučaju jer je do sada upravo sud ustrajao u deložaciji.

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je u utorak također došao na Bukovac braniti Cvjetkoviće, kazao je kako mu je visoki izvor iz policije potvrdio da je zagrebačka policija odbila deložirati obitelj. Dodao je kako će sve učiniti da pomogne Cvjetkovićima jer je riječ ''o kriminalu''. Čičak je rekao kako se HHO deložacijama u Hrvatskoj bavio još prije 20 godina.

- Tada je u godinu i pol dana izvršeno 13.000 deložacija. Sad je u pet godina izvršno 5600 deložacija što znači da broj raste. To je postalo ozbiljan socijalni i vruć politički problem i o tome više ne može odlučivati samo pravosuđe. Posljednju riječ u ovome mora dati Vlada. Ušao sam u predmet, proučio ga i zaključio da je ovdje zasigurno posrijedi korupcija. Radi se o ljudima koji se ovim stvarima bave profesionalno - izjavio je Čičak nakon čega je Cvjetkoviću rekao da mu je Croatia banka uzela 20 posto kamata što se u svijetu smatra kaznenim djelom.  

Čička smo pitali i to ima li saznanja o nespremnosti policije da postupa u ovoj deložaciji.

- Vrlo visoki izvor iz policije rekao mi je da policajci nisu previše raspoloženi za tu deložaciju, jer morate i njih shvatiti to su mahom domaći dečki - rekao je Čičak. 

Kobaš: Policija je nesposobna, ne mogu iseliti ni kokošinjac

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi od Croatia banke kupio kuću obitelji Cvjetković, potvrdio je kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću.

- Obitelj Cvjetković može biti sigurna, nikad im se neće ništa dogoditi, ni sad ni kasnije. Jer policija je toliko nesposobna da nije u stanju iseliti ni kokošinjac, a kamoli ovakvu obitelj. Deložacija je trebala biti i prošli tjedan i danas. Dižu nas usred noći kao budale i onda nam javljaju da odustaju - rekao je Kobaš. 

Upitan gdje su točno bili jutros, odgovorio je da su bili na tajnoj lokaciji. 

Bagerist odbio rušiti barikadu

Doznaje se i da je bagerist, koji je trebao ujutro očistiti improviziranu blokadu na Bukovcu je, odbio obaviti rušenje. Navodno je rekao da 'nema tih para da uzme taj posao'.

Borna Filić/Pixsell

Tomislav Cvjetković: Današnji dan nam je bio potencijalno najopasniji

- Mi smo još prošli tjedan imali informaciju da će nam ovaj tjedan pokušati provesti tajnu deložaciju. Današnji dan smo označili kao potencijalno najopasniji i zbog nekih naših dodatnih informacija. Živi zid je jutros rekao da je vidio 13 kombija kako iz zapadnog dijela grada idu u istočni. Mi ih nismo vidjeli. Navodno su otišli u policijsku akademiju u Svetošimunskoj. Ravnatelj policije je rekao da je deložacija za danas odgođena - rekao danas vidno opušteniji Tomislav Cvjetković.  

Rekao je i da je njegovoj obitelji najveća utjeha to što ih prate mediji i brojni aktivisti, a sada i Ivan Zvonimir Čičak u ime HHO-a koji će poslati priopćenje da je na strani obitelji, a isto će na engleskom jeziku poslati stranim Helsinškim odborima. 

Pred kućom na Bukovcu je oko 200 ljudi

Aktivisti su u utorak objavili fotografije ljudi ispred kuće koji već tjedan dana 'kampiraju' spremni kako bi obranili obitelj od izbacivanja na ulicu. 

- Dobili smo dojavu o većem broju vozila, pripremili smo se i podigli barikadu. Javljali su nam građani koji dobro znaju što se događa. Živimo kao u ratnom stanju - kazala je u utorak ujutro za HTV Marija Cvjetković. 

Naime, prošlog ponedjeljka je istekao rok u kojemu su se Cvjetkovići mogli dobrovoljno odseliti, a od prošlog utorka u ponoć policija svakog trenutka može doći i silom iseliti obitelj. Živi zid tvrdi da će peti pokušaj deložacije biti danas, a objavili su i link za praćenje prijenosa uživo. 

Podnijeli su žalbu 

Odvjetnik i punomoćnik djece Cvjetkovićevih Vladimir Gredelj, u priopćenju je u utorak izvijestio kako je Općinski građanski sud u Zagrebu u petak 13. ožujka donio Rješenje kojim je odbijen  prigovor trećih osoba (djece ovršenika) da se ovrha proglasi nedopuštenom, te je odbijen prijedlog za odgodom ovrhe kao neosnovan. Stoga su podnijeli žalbu Županijskom sudu u Zagrebu. 

- Smatramo i duboko smo uvjereni kako će Županijski sud u Zagrebu razmotriti našu žalbu, te ukinuti Rješenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da se radi o kršenju temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH te Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - prava na dom - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 619

  • evelyne07 26.03.2015.

    znači..ja san podstanar, ukoliko kojin slučajen dođe do tog da ne buden u mogućnosti plaćat podstanarstvo, znači li to da mene vlasnik stana ne smije izbacit van jer svatko ima pravo na dom?? ako je tako onda san ja kreten..a izgleda po komentarima da je tako.. ja san alergična na takve stvari, ko oni "beskućnici" koji žicaju isprid kauflanda i kao prodavaju nekakve novine, pa daš nekakav prilog..toliko ti pušu za vrat da bi in čovik naj radije odvalija jednu priko zubi. jednon prilikon san tom istom gospodinu koji mi je reka "dajte prilog za beskućnike" rekla kako san i sama beskućnik,,a kaže on "nedaj bože", a kažen ja njemu fino kulturno "e pa gospodine, ja san podstanar, znači dajen nekom novce za nešto što nije moje niti će ikd bit, ako kojin slučajen nedaj bože dođe do situacije da ne buden mogla plaćat, i ja ću bit beskućnik, al eto, trudin se, radin pa uredno to plaćan i kopat ću i rukama i nogama da ne buden beskućnik, a najlakše je stajat i žicat nego radit, jel tako", on nije na to ni riči reka, al njegov "krasni pogled mi je sve reka... da se razumimo, ne bih ja njemu tako pristupila da tog istog milijardu i jedan put nisan vidila kako žica, a iza tog kad skupi malo para, kupuje se pivo i cigarete. a što san ja onda il neko drugi budaletina? i baš zbog takvih ostanu uskraćeni oni kojima je stvarno potribno. i baš iz tog razloga ja ne želin ulazit u stambeni kredit, pa da plaćan 10,15 god. i da se desi da ne mogu više plaćat, odoše novci u vitar,popušin stan i eto.. ovako nekako krpan s podstanarstvon pa mi je opet nekako lakše, dok ne dođu bolja vrimena :)

  • pijevac 25.03.2015.

    neka dovedu ekipu iz lepoglave ili remetinca i daju im samo ćekiće...izravnati će i brdo ako treba...

  • Marginalac 1 25.03.2015.

    mislim ono pa halo,zašto bi ih netko tjerao iz kuće haloo,pa naravno nisu plaćali i sada bih na ovu foru zadržali kuću i ne plaćali dug,ma malo sutra tko moj kredit od kuće plaća molim vas..žao mi je ali da ste u mojoj kući IZAĐITE MOLIM VAS

Komentiraj...
Vidi sve komentare