Obavijesti

News

Komentari 619

Odgodili deložaciju, bagerist odbio rušiti: 'Nema tih para...'

Odgodili deložaciju, bagerist odbio rušiti: 'Nema tih para...'
13

Prošlog ponedjeljka je istekao rok u kojem su se Cvjetkovići mogli dobrovoljno odseliti. Policija od tad može izbaciti obitelj. Deložacija je ipak za danas odgođena

VIDEO

Aktivisti Živog zida na svojim Facebook stranicama od jutra su objavljivali kako je policija spremna svakog trenutka doći na Bukovac i deložirati obitelj Cvjetković.

U jednom od statusa stoji kako je policija već krenula prema obiteljskoj kući iz koje su Cvjetkovići već četiri puta trebali biti deložirani. Pred kućom je, javlja HTV, oko 200 ljudi, a podignuli su i barikadu. 

No, čini se kako je i peti pokušaj deložacije propao. Neslužbeno doznajemo kako je deložaciju odgodio zagrebački Općinski sud što je obrat u slučaju jer je do sada upravo sud ustrajao u deložaciji.

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je u utorak također došao na Bukovac braniti Cvjetkoviće, kazao je kako mu je visoki izvor iz policije potvrdio da je zagrebačka policija odbila deložirati obitelj. Dodao je kako će sve učiniti da pomogne Cvjetkovićima jer je riječ ''o kriminalu''. Čičak je rekao kako se HHO deložacijama u Hrvatskoj bavio još prije 20 godina.

- Tada je u godinu i pol dana izvršeno 13.000 deložacija. Sad je u pet godina izvršno 5600 deložacija što znači da broj raste. To je postalo ozbiljan socijalni i vruć politički problem i o tome više ne može odlučivati samo pravosuđe. Posljednju riječ u ovome mora dati Vlada. Ušao sam u predmet, proučio ga i zaključio da je ovdje zasigurno posrijedi korupcija. Radi se o ljudima koji se ovim stvarima bave profesionalno - izjavio je Čičak nakon čega je Cvjetkoviću rekao da mu je Croatia banka uzela 20 posto kamata što se u svijetu smatra kaznenim djelom.  

Čička smo pitali i to ima li saznanja o nespremnosti policije da postupa u ovoj deložaciji.

- Vrlo visoki izvor iz policije rekao mi je da policajci nisu previše raspoloženi za tu deložaciju, jer morate i njih shvatiti to su mahom domaći dečki - rekao je Čičak. 

Kobaš: Policija je nesposobna, ne mogu iseliti ni kokošinjac

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi od Croatia banke kupio kuću obitelji Cvjetković, potvrdio je kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću.

- Obitelj Cvjetković može biti sigurna, nikad im se neće ništa dogoditi, ni sad ni kasnije. Jer policija je toliko nesposobna da nije u stanju iseliti ni kokošinjac, a kamoli ovakvu obitelj. Deložacija je trebala biti i prošli tjedan i danas. Dižu nas usred noći kao budale i onda nam javljaju da odustaju - rekao je Kobaš. 

Upitan gdje su točno bili jutros, odgovorio je da su bili na tajnoj lokaciji. 

Bagerist odbio rušiti barikadu

Doznaje se i da je bagerist, koji je trebao ujutro očistiti improviziranu blokadu na Bukovcu je, odbio obaviti rušenje. Navodno je rekao da 'nema tih para da uzme taj posao'.

Borna Filić/Pixsell

Tomislav Cvjetković: Današnji dan nam je bio potencijalno najopasniji

- Mi smo još prošli tjedan imali informaciju da će nam ovaj tjedan pokušati provesti tajnu deložaciju. Današnji dan smo označili kao potencijalno najopasniji i zbog nekih naših dodatnih informacija. Živi zid je jutros rekao da je vidio 13 kombija kako iz zapadnog dijela grada idu u istočni. Mi ih nismo vidjeli. Navodno su otišli u policijsku akademiju u Svetošimunskoj. Ravnatelj policije je rekao da je deložacija za danas odgođena - rekao danas vidno opušteniji Tomislav Cvjetković.  

Rekao je i da je njegovoj obitelji najveća utjeha to što ih prate mediji i brojni aktivisti, a sada i Ivan Zvonimir Čičak u ime HHO-a koji će poslati priopćenje da je na strani obitelji, a isto će na engleskom jeziku poslati stranim Helsinškim odborima. 

Pred kućom na Bukovcu je oko 200 ljudi

Aktivisti su u utorak objavili fotografije ljudi ispred kuće koji već tjedan dana 'kampiraju' spremni kako bi obranili obitelj od izbacivanja na ulicu. 

- Dobili smo dojavu o većem broju vozila, pripremili smo se i podigli barikadu. Javljali su nam građani koji dobro znaju što se događa. Živimo kao u ratnom stanju - kazala je u utorak ujutro za HTV Marija Cvjetković. 

Naime, prošlog ponedjeljka je istekao rok u kojemu su se Cvjetkovići mogli dobrovoljno odseliti, a od prošlog utorka u ponoć policija svakog trenutka može doći i silom iseliti obitelj. Živi zid tvrdi da će peti pokušaj deložacije biti danas, a objavili su i link za praćenje prijenosa uživo. 

Podnijeli su žalbu 

Odvjetnik i punomoćnik djece Cvjetkovićevih Vladimir Gredelj, u priopćenju je u utorak izvijestio kako je Općinski građanski sud u Zagrebu u petak 13. ožujka donio Rješenje kojim je odbijen  prigovor trećih osoba (djece ovršenika) da se ovrha proglasi nedopuštenom, te je odbijen prijedlog za odgodom ovrhe kao neosnovan. Stoga su podnijeli žalbu Županijskom sudu u Zagrebu. 

- Smatramo i duboko smo uvjereni kako će Županijski sud u Zagrebu razmotriti našu žalbu, te ukinuti Rješenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da se radi o kršenju temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH te Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - prava na dom - stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 619
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi