To je to što me zanima!

Živima pod ruševinama na Haitiju prijete novi potresi

Spasitelji u Port-au-Princeu vjeruju da su ispod ruševina hotela Montana čuli glasove. No morali su prekinuti potragu zbog novog snažnog potresa
Vidi originalni članak

Spasiteljima na Haitiju potragu za žrtvama otežavaju novi jaki udari koji se mogu osjetiti u cijelom Port-au-Princeu. Morali su se maknuti od ruševine hotela Montana ispod kojeg su pokušavali naći preživjele, javlja AP. Vratili su se nekoliko minuta kasnije i nastavili potragu jer vjeruju da su čuli glasove preživjelih. Magnituda novog udara je bila 4.5 po Richteru što je dovoljno da do kraja sruši već teško oštećene zgrade. Renata Kasač koja je sa suprugom i dvoje djece na Haitiju, rekla je da tlo stalno podrhtava te da su svi preplašeni. Dodala je za Novu TV da su se nakon par dana u UN-ovoj bazi vratili u svoju kuću, koja srećom nije srušena.
Bivši američki predsjednici Bill Clinton i George W. Bush voditi će prikupljanje pomoći  za Haiti kroz Zakladu Clinton-Bush. To su odlučili nakon sastanka s Barackom Obamom u Bijeloj kući. Bill Clinton je izjavio da želi ostvariti uspjeh kao i sa prikupljanjem pomoći nakon tsunamija u Aziji. Dodao je da je zasad najbitnije prikupiti hranu, lijekove i vodu.
Potres jačine 4,7 po Richteru u subotu je pogodio područje 150 kilometara udaljeno od kolumbijskog glavnog grada Bogote. Nema izvješća o stradalima i štetama, a epicentar je bio kod grada Yopala. U Venezueli se u petak osjetio potres jačine 5,6 stupnjeva kod grada Carupana koji je prouzročio samo manje štete. Francuski državni tajnik Alain Joyandet rekao je da su se službeno požalili američkim vlastima nakon što dva njihova aviona nisu smjela sletjeti na Haiti. Jedan od aviona prevozio je mobilnu bolnicu.

>>> NAKON TRI DANA SPASILI 16-MJESEČNU CURICU

Idi na 24sata

Komentari 13

  • crnilabud 17.01.2010.

    ...pa valjda svima tamo prijeti,a ne samo...

  • marino28 17.01.2010.

    legenda CRO, sta reci nego "dao Bog da trebao pa ne imao"

  • dusansk 17.01.2010.

    100% ameri ispituju nova naoružanja !

Komentiraj...
Vidi sve komentare