To je to što me zanima!

Živome muškarcu skoro na operaciji izvadili organe

Muškarac iz Francuske kojem nisu otkrili identitet počeo je disati i treptati na stolu u operacijskoj sali, nakon više od 90 minuta što su ga oživjeli
Vidi originalni članak

Muškarac (45), kojem nisu otkrili identitet, u siječnju je kolabirao pred poznatom pariškom bolnicom Pitié-Salpetriere. Liječnici su ga prvo pokušali oživjeti ispred ulaza. Nakon neuspješnog pokušaja oživljavanje su nastavili u bolnici. Nakon 90 minuta su prestali.
Proglasili su ga mrtvim i počeli se pripremati za operaciju vađenja organa. Spasilo ga je to što svi kirurzi nisu odmah mogli doći na operaciju. Nešto kasnije, već na operacijskom stolu, muškarac je počeo disati i treptati. Srce mu je počelo normalno kucati. Liječnici su ostali u šoku jer, kako kažu, ljudski mozak umire ako srce ne radi 30 minuta. No ovaj pacijent danas hoda i normalno govori.
Ovaj je slučaj zataškavan nekoliko mjeseci, a  udruge za zaštitu prava pacijenata tvrde da nije jedini, te da se mora promijeniti procedura oživljavanja u francuskim bolnicama.
No liječnici ističu da su učinili sve da spase pacijenta. Upozoravaju i da samo u Francuskoj više od 13.000 ljudi čeka donirane organe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • loly0 12.06.2008.

    to su oni htjeli svjeze organe presadit odmah u drugo tjelo, da se ne baci dzabe.

  • balun 12.06.2008.

    Bolji su organi od živih donatora nego od mrtvih, vjerojatno su dijagnosticirali smrt pitanjem: alo kolega si živ? Ne odgovara - sijeci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare