To je to što me zanima!

'Život moje kćeri Ive ovisi o lijeku od dva milijuna kn'

Iva Prenđa (27) ima smrtonosnu bolest za koju postoji lijek, ali joj ga država, bez objašnjenja, ne želi kupiti. Njena majka zamolila je za pomoć
Vidi originalni članak

Tko ide dalje? Imam li ja pravo ići dalje i nastaviti svoj životni put tamo gdje sam stala? Nadam se da ćete se osvrnuti na ove moje riječi i pomoći mi u nabavci lijeka, sa suzama u očima pročitala je Zadranka Gordana Prenđa pismo svoje teško bolesne kćeri Ive (27), koje je djevojka pisala premijeru Ivi Sanaderu.
Iva od svoje 21. godine ima rijetku bolest PENHA, tj. uništavaju joj se trombociti, propada koštana srž, a preživljava zahvaljujući čestim transfuzijama. Jedini lijek koji bi joj spasio život je Soliris, koji stoji oko dva milijuna kuna, ali joj ga zdravstvena administracija ne da. Uz to, ne daju joj ni lijek Ex-Jade, koji stoji 15.000 kuna na mjesec i uz pomoć kojeg bi izbacila višak željeza iz organizma. U protivnom joj odjednom mogu otkazati svi organi. Ivina mama Gordana javno je zavapila na konferenciji za novinare Udruge hrvatskih pacijenata kako moli odgovorne da njezinoj kćeri omoguće život. Do tada, Ivi se može pomoći uplatom na račun 2407000-3102859685, OTP banka.
Nevenka Zimić ispričala je kako njezinom suprugu Ivanu oboljelom od raka pluća ne žele odobriti lijek Tarceva koji stoji 19.000 kuna na mjesec. Ivan više ne može na kemoterapiju, a ovaj lijek bi mu pomogao.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_11615 13.06.2008.

    Ako sada nece pomoci onda u Q...neka ide i drzava i vlada i Ivo Sanader.A nadam se da ce pomoci

  • igiera 12.06.2008.

    treba državni udar napraviti pa bi se sve sredilo živjeli bi u najbogatijoj državi koja ima 1000 otoka,brda,nizine,pitku vodu,hranu....4.5 miliona stanovnika a oko80 posto su socijalna pomoč--u KAKVOJ DRŽAVI ŽIVIMO-raj na zemlji a imamo malo ču reči da kažem da imamo gadove koji vode ovu državu-

  • tajnamoja 12.06.2008.

    Kakav je to lijek koji košta 2 milijuna kn?

Komentiraj...
Vidi sve komentare