To je to što me zanima!

Životinjama su dozvolili da budu s vlasnicima u bolnici

Uz prisutnost svojih pasa, teško bolesna Judith Brindley (65) lakše je podnijela transplantacije koštane srži i matičnih stanica te kemoterapiju
Vidi originalni članak

Judith Brindley (65), umjetnica i profesorica iz New Yorka, umalo je izgubila život zbog rijetke bolesti koštane srži. Višemjesečan boravak u bolnici teško je preživljavala bez kućnih ljubimaca, hrtova Grace i Roya. Liječnici su joj zabranili svaki kontakt sa životinjama zbog straha od prenošenja opasnih infekcija. Judith je sama počela istraživati kako spriječiti prijenos bolesti sa životinja na ljude. Mjesecima se borila s liječnicima koji su na kraju pristali da dane u bolnici provodi sa psima. Stalno je nosila rukavice od lateksa i više puta na dan čistila šapice i njuške četveronožnim ljubimcima. Uz njihovu prisutnost lakše je podnijela transplantacije koštane srži i matičnih stanica te kemoterapiju. Još uzima lijekove, ali uskoro će se vratiti svome poslu. Judithina priča ubrzo se pročula čitavom Amerikom. Bolnica Christina u New Yorku svojih je 1000 soba prilagodila za bolesnike s kućnim ljubimcima, a liječnici odobravaju posjete životinja svojim vlasnicima.
- Najteže je najmlađim pacijentima. Zbog bolesti su se odrekli puno toga, a gubitak psića ili mačke najteže im pada - rekao je Ray Pais, pedijatar i onkolog iz dječje bolnice u Tennesseeju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pichlyk 29.10.2008.

    živjela Amerika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare