To je to što me zanima!

Zloglasni 'lovac na migrante' ima novog neprijatelja - ISIL

Islamska država nudi 38.000 funta (oko 50.000 dolara) onome tko im donese glavu Bugarina Dinka Valeva - lovca na migrante koji bježe iz Turske i Sirije u Bugarsku
Vidi originalni članak

Islamska država nudi 38.000 funta (oko 50.000 dolara) onome tko im donese glavu Bugarina Dinka Valeva - lovca na migrante koji bježe iz Turske i ratom zahvaćane Sirije u Bugarsku, piše Daily Mail.

Jambol, selo za koje donedavno nitko nije znao, u fokus javnosti gurnuo je bivši hrvač Valev. On na svojem motoru, konju ili gusjenici zajedno s drugim fanaticima patrolira duž granice s Turskom i lovi migrante koji pokušaju ući u zemlju. 

Valev je za bugarsku državnu televiziju objasnio da je počeo patrolirati nakon što su ga samog napali migranti i sada je odlučan da im se osveti. Kazao je kako su htjeli ukrasti njegov motor i pritom su vikali 'Alah!'

"Svi koje uhvatimo ostaju u našim rukama. (…) Jasno je da ih želim ubiti, pa i oni mene žele ubiti, zar ne", rekao je mladić u jednom televizijskom intervjuu.

Svoju zanimaciju opisuje kao neku vrstu sportske aktivnosti.

"Rekao bi da je ovo poput sporta. Ja sam sportaš, a za sportaše ne možete reći da su nasilni", kaže mladić za kojeg je svaki izbjeglica džihadist, no poriče da ih terorizira.

Mladić je postao hit među sunarodnjacima nakon što je počeo na društvenim mrežama objavljivati snimke hvatanja jadnih migranata. Na jednoj od njih vide se žene i djeca kako leže s glavom okrenutom prema podu i rukama svezanim na leđima. U pozadini se čuje kako netko govori: "Vratite se u Tursku. Bugarska nije za vas".

Valev tvrdi da radi u javnom interesu, napomonjući da je lani iz Turske došlo više od 30.000 migranata. Dodaje kako sve svoje zatočenike predaje policiji.

Koliko je popularan, govori i činjenica da mu je ponuđeno više od 66.000 funti da sudjeluje u bugarskoj verziji Big Brothera.

U posljednjem video uratku pozire uz novi luksuzni automobil i zahvaljuje hordi svojih fanova:

"Svatko treba imati obožavatelje jer bez njih  - čovjek je ništa. Volim vas. Bez vas, ovo ne bi imalo smisla".

Aktivisti Valeva optužuju za širenje straha i mržnje prema migrantima. Kažu da bugarska vlada zatvara oči pred onim što se događa.

Ranije ove godine Valev je s još dvojicom uhićen, ali su na kraju oslobođeni, a bugarski premijer Boyko Borissov pohvalio je njihov rad naglašavajući da pomažu policiji u detektiranju ilegalaca.

Helsinški odbor za ljudska prava naredio je vlastima da stane u kraj Valevu i njegovoj družini, naglašavajući da se bave kriminalnim aktivnostima.

"Sustavno širi mržnju prema migrantima i jasno je da mu je plan proširiti krug volontera koji će s njima ići u lov. Ne samo da širi strah među građanima Bugarske i potiče ih na neprijateljski odnos prema migrantima, nego traži i potporu vlade za svoje akcije".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Galeb i ja 02.09.2016.

    Vec je i vrijeme da im netko stane na put i vrati ih tamo otkuda su i dosli,ili ih srediti na neki drugi nacin.U Evropi nisu nista izgubili pa zato nemaju sta niti traziti....Bravo Dinko !!!!!!!!!.

  • Dalibor0704 02.09.2016.

    Ne vozi on gusjenicu, nego gusjeničara, novinaru nepismeni. Neka članovi Helsinških odbora odu u Siriju i tamo IS-ilovcima protumače ljudska prava, kreteni. Sve to vratiti u Afriku ili na Bliski istok, neka ih u ime njihove vjere sve smaknu. Završili bi u raju sa 88 djevica, pa mi nije jasno zašto bježe.

  • 02.09.2016.

    umjesto da bugarska vlada pomogne ovome čovjeku, puste da sve sam rješava

Komentiraj...
Vidi sve komentare