To je to što me zanima!

Zmajlović smijenio Bulata: Očekivao sam da će otići sam

Uskok ravnatelja NP Krka Željka Bulata sumnjiči za primanje mita i najmeštanje javnih natječaja. Na mjesto vršitelja dužnosti imenovan je Drago Marguš
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović smijenio je s dužnosti ravnatelja Nacionalnog parka Krka direktora Željka Bulata. Njega je Uskok prošlog tjedna osumnjičio za primanje mita i namještanje javnih natječaja. Na ispitivanju je sve negirao, piše Jutarnji list. 

Uz Bulata su osumnjičeni i Austrijanac Fred Alexander Bobek iz Fažane i Milan Čuk iz Šibenika koji su poslovali s NP Krka. Uskok tvrdi da su Bulatu davali darove te da su mu navodno 'sredili' povoljnu nabavku glisera i vanbrodskog motora čime je nezakonito priskrbio 50.000 kuna. NP je time oštećen za 85.000 kuna. 

Ministar je naveo kako situacija šteti ugledu NP Krka te da je očekivao da će Bulat podnijeti ostavku. Zmajlović je zatražio od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem NP Krka u posljednjih pet godina kao i provođenje upravnog nadzora. Za vršitelja dužnosti ravnatelja NP Krka imenovao je Dragu Marguša.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • timica2 04.12.2012.

    Jedan u nizu,ali skromniji.!?

  • zdepar 04.12.2012.

    koji cinizam , pa on provodi politiku stranke

  • zdrawe 04.12.2012.

    ko prvo, i red je da ga se smjeni a ko drugo,, zmajlovicu, nisi ga ti smjenio,ti za sve moras jos uvjek dozvolu trazit,, nije to tajna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare