To je to što me zanima!

Znaju ga i turisti: S Titom su se slikali, a Bandića ignorirali

Donijeli smo kartonske figure Josipa Broza i Milana Bandića na Trg maršala Tita. Tito je Bandiću ukrao show, jedni su ga pljuvali, drugi slikali, treći hvalili
Vidi originalni članak

Puno sam proputovala, SAD, Južnu Ameriku, Europu, i većina gradova ima trgove koji se zovu po ljudima vrlo lošeg ugleda. Slušala sam o njihovim zločinima i ne vidim zašto bi se ime Trga maršala Tita mijenjalo. Najgore je skrivati istinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

To je samo jedan od komentara prolaznika Trgom maršala Tita koji bi trebao, ako je vjerovati gradonačelniku Zagreba, postati Trg Republike Hrvatske. Kartonski Tito u prirodnoj veličini zajedno je s Bandićem osvanuo na vlastitom trgu i izazvao silne reakcije Zagrepčana.

- Puuj, je.. ti Tito mater - dobacila su tri srednjoškolca pljunuvši na Tita koji je svakih nekoliko minuta, pod naletima vjetra, “padao u nesvijest”. Na siluetu Bandića gotovo da i nitko nije obratio pažnju. Tito je gradonačelniku ukrao show.

- Može selfie s Titom - rekla je njegova obožavateljica, no nije htjela komentirati Bandićev prijedlog o promjeni imena.

- Ne smijem protiv djedova frenda - rekla nam je uperivši prstom prema Josipu Brozu.

Tito i Bandić privukli su ne samo Hrvate, nego i Španjolce te Kineze.

- Znamo li tko je ovo? Ne - zbunjeno su gledali u kartonskog Tita. No saznavši o kome je riječ, obojica su se raspričala.

- Aha, on je podijelio Jugoslaviju. Bio je komunistički vođa i diktator. Mislim da je bio i zločinac - objasnio je Enrique Salinas (46).

Jednom od najboljih ngometaša svijeta, Didieru Drogbi, majka je dala nadimak Tito, upravo po komunističkom vođi.

- Ja sam svojeg psa nazvao Tito. Volim ga, ali ga svaki dan šutnem nogom - našalio se Titov vlasnik koji se rado prisjeća vremena u bivšoj državi.

Rado ih se sjeti i stariji bračni par rodom iz Zagreba.

- Bilo je i tamo loših strana, ali i puno dobrih. Danas? Danas je naročito lopovluk dobar.

- Ženo, ne luduj, snima se - pokušao je ušutkati suprugu.

- Baš me briga. Nek’ me zatvore! I Tito je bio samo čovjek - odrješito mu je odgovorila.

Dok su stariji ljudi sa sjetom pričali o Titu, govoreći da nisu za promjenu u Trg Republike Hrvatske, oni mlađi samo su slijegali ramenima i odmahivali rukom, ne pokazujući interes.

- Baš nam je svejedno. Nek se zove kak hoće. Koga briga. Mislim da Tito nije zločinac kao što ga prikazuju.     

Idi na 24sata

Komentari 423

  • Zorba 01.07.2017.

    Zagrebacki aerodrom nije TITU, ( inace najvecem HRVATU U POVJESTI), niti do koljena. Pace ne bi mogao biti ni segrt u njegovoj majstorskoj radionici...Admine don't ride betuwine lines!

  • Sigmund Freud 29.06.2017.

    osobno sam bio prisutan kad je neka švabica zamolila druga Titu za selfi. Izvadi svoj najnoviji ajfon 7 i slikaj veli joj drug Tito

  • 29.06.2017.

    Nek se gubi iz RH, ne trebaju nam nikakvi utezi prošlosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare