To je to što me zanima!

Edukativne radionice: Djeca su uživala na pikniku za školarce

Zagreb: Djeca su crtala, slagala lego kocke, pjevala, učila o važnosti zdravih zubića, a naučila su i kako napraviti sendvič na pikniku u organizaciju 24sata i partnera
Vidi originalni članak

 

 

Jako sam sretna što se ovo organiziralo, mislim da treba biti još više ovakvih događanja za našu djecu. Mi smo tu cijeli dan, dovela sam unuke i svima nam je prekrasno, rekla je baka Ružica Rinkovec (59).

 Na pikniku u subotu za školarce na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu djeca su imala priliku uživati u velikom broju aktivnosti. 

Na programu su tijekom cijelog dana pjevali dječji zborovi Kikići, Pahuljice i Bajka, čiji su roditelji ponosno stajali pred pozornicom.

- Kći već sedam godina pjeva, drago mi je što njezin zbor može pokazati svoje umijeće - ispričala nam je majka.

Radionice iz sporta su djeci promovirale zdrav način života, a dentalne radionice su educirale djecu o dentalnoj higijeni i upućivale ih na to da je strah kod posjeti zubaru nepotreban.

- Učili smo djecu kako je prehrana važna za oralno zdravlje, ali naglasak je bio na ponašanju djece u vrtiću i školi koje može imati negativne posljedice za zubiće. Na primjer, ako vas prijatelj gurne, možete razbiti zub - rekla je dr. Aleksandra Pavelić. Osim edukativnog sadržaja, djeca su mogla uživati u showu dvojice iluzionista. Djeca su s Brankom Ognjenovićem učili kako pripremiti zdrave sendviče za školu.

Hrvatski školski muzej i Javna vatrogasna postaja grada Zagreba također su upoznavali djecu sa svojim radom, a na kraju piknika za zabavu je bio zadužen Luka Nižetić. Piknik za školarce organizirali su 24sata, Konzum i partneri.   

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare