To je to što me zanima!

Znanstvenici su u čudu: Glava jednookog konja na sveučilištu

Konj kojeg su nazvali Kiklop okotio se prošlo ljeto u danskom otoku Zealandu no ubrzo je uginuo. Njegova glava je završila na sveučilištu u Kopenhagenu
Vidi originalni članak

Glava jedookog konja izazvala je u zadnje vrijeme veliki interes među znanstvenicima u Danskoj . Konj kojeg su nazvali Kiklop oždrijebio se prošlo ljeto u danskom otoku Zealandu no ubrzo je uginuo.

- Takva mutacija može se pojaviti kod životinja, ali i kod ljudi - kaže profesor Henrik Elvang Jensen sa sveučilišta u Kopenhagenu .

Isto sveučilište u svojoj neobičnoj zbirci ima jednooku svinju, patku s četiri noge. Pretpostavlja se da su konju oči srasle zbog teške deformacije živčanog sustava, piše Blick. Zadnji slučaj jednooke životinje na spomenutom sveučilištu imali su prije 30 godina.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • FomaFoma 10.11.2014.

    Ivana Zivko, urednice ovoga clanka, ako vec neznas da se konji zdrebe, krave tele, psi kote, koke nesu jaja, i sl. onda procitaj negdje na Googlu ili u nekoj enciklopediji pa pisi. Boze kako imamo pismene novinare.

  • malumunjena 10.11.2014.

    Teoretski ima dva oka, a samo jednu ocnu supljinu, ako dobro vidim...A i sto je vec spomenuto, konji se zdrijebe...

  • hvala bogu što sam ateist 10.11.2014.

    Ovdje je jedino uznemirujuće što nam oćito uznemirena Ivana Ž. ima autorizaciju kod omiljele nam tiskovine primjeniti kriterij uznemirivosti i zamagliti fotografiju da bi privukla da joj netko klikne na bezvezan članak. Po istim bi kriterijima uznemirujuća vijest bilo i jaje s dva žumanca čiju bi fotografiju iz obzira prema čitateljstvu nježnijeg zdravlja i osjetljivijih želudaca obavezno trebalo zamagliti. No na kraju ipak nije jasno dali je uznemirujuće to što su znanstvenici u čudu ili to što se oždrjebilo jednooko ždrijebe koje je kako nas izvještava Ivana Ž.imalo jednooku konjsku glavu. -- Želim vam još mnogo vijesti ove magnitude draga Ivana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare