To je to što me zanima!

ZOO: Jeleni uginuli zbog vrućine, kriv je prijevoznik

Pri prijevozu jelena aksisa i antilopa iz Zagreba u Skopje uginule su četiri životinje. Obdukcija je pokazala da su uginuli zbog toplinskog udara
Vidi originalni članak

Zoološki vrtovi u Zagrebu i u Skopju kažu kako je za uginuće jelena aksisa te gnua pri prijevozu iz Zagreba u Skopje odgovoran prijevoznik Bero iz Svetog Ivana Zeline. Od tri gnu antilope te šest jelena aksisa uginule su četiri životinje. Obdukcija je pokazala da su uginule zbog toplinskog udara. U zoološkim vrtovima kažu kako prijevoznik nije imao kamion za prijevoz životinja već običan kamion u kojem ugrađena ventilacija nije radila. Zbog toga je u kamionu temperatura prilikom dolaska bila 40 stupnjeva Celzija. Životinje nisu imale pitke vode i bile su stisnute u tijesnim sanducima. U vrtovima su tražili da životinje prati veterinar, no prijevoznik je to odbio i rekao kako je kompetentan za prijevoz životinja.

ZOO: NEMA GOVORA O TUŽBI ZOO-A U SKOPLJU
Prijatelji životinja su, podsjetimo, izjavili kako će zoološki vrt u Skopju podnijeti tužbu protiv zagrebačkog zbog propusta u u organizaciji prijevoza životinja. No ravnatelji obaju zooloških vrtova to su demantirali te za uginuće životinja optužuju prijevoznika, piše Večernjji list.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Zeljk0 30.08.2010.

    ja bi njih u neki zatvoreni box i vozio 4-5 drzava dalje.... cisto da vide kako je to....

  • ciLa 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_38602 30.08.2010.

    strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare