To je to što me zanima!

Zoran je poginuo na putu na posao, 200 metara od kuće

DONJI ANDRIJEVCI: Zoran Tomakić (41), otac dvoje djece, u ponedjeljak oko 6 sati vozio je Opel Astru. Na pružnom prijelazu udario ga je vlak. Svaki dan je išao tim putem
Vidi originalni članak

Čula sam da vlak svira, vjerojatno je strojovođa sirenom najavljivao dolazak. Moguće je da ga mladi čovjek nije čuo ili nije vidio. Uglavnom, našao se na prijelazu kad nije trebao biti. Čuo se strašan udarac.

Tako nam je užasnu prometnu nesreću u Donjim Andrijevcima kraj Slavonskog Broda opisala Iva Tipurić, žena koja živi samo nekoliko kuća od pružnog prijelaza na kojem je u ponedjeljak oko 6 sati poginuo Zoran Tomakić (41). Tog je jutra Opel Astrom krenuo na posao. Samo desetak sekundi nakon što je brzi vlak broj 742 koji prometuje na relaciji Vinkovci - Zagreb prošao željezničku postaju Donji Andrijevci, na pružnom prijelazu obilježenom Andrijinim križem i svjetlosno-zvučnom signalizacijom, u punoj brzini, većoj od 100 km/h, naletio je na Opel. Udar je bio silovit.

- Automobil je odbačen nekoliko desetaka metara od pružnog prijelaza. Završio je na krovu, a nesretni vozač je, nažalost, izletio i završio mrtav u dvorištu kuće koja se nalazi odmah uz cestu koja ide pored pruge – rekla je šokirana Iva.
Zorana zna i kaže da se radi o vrijednom mladom čovjeku koji je jako puno radio.

- On živi nedaleko od željezničke postaje s druge strane pruge i svako jutro je prelazio preko tog prijelaza. Moguće je da zbog prevelikog umora i jutra nije vidio niti čuo vlak - rekla je susjeda. Vlakom je upravljao strojovođa (36), koji je stotinjak metara dalje zaustavio kompoziciju. Policija do zaključenja ovog izdanja nije znala sve okolnosti tragedije.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • tmendas 04.09.2018.

    Možemo mi sada "pametovati" koliko možemo - ali je još jedan život ugašen. Što je uzrok ovoj nezgodi tko zna. Ali ja bih se osvrnuo na korištenje mobitela (na bilo koji način) za vrijeme vožnje. Svaki dan sam na cesti i kad vidim što svi sudionici rade, mobitel na uhu i to je to-ništa i nitko drugi za njih ne vrijedi.Jučer pješakinja, naravno mob. na uhu, skoru sruši biciklistu a za koju sekundu se skoro zaleti u stup (pješice), biciklist-vozi i "tipka"....pametnom dosta.

  • Archangel711 04.09.2018.

    Nas Hrvate gaze ovi "kaubojski vlakovi" koji jedva da gmižu po pruzi, nerjetko i staju na uzbrdicama, pa si zamislite da imamo vlakove ko japanci koji idu 500 km/h na svakoj stanici bi morao biti tim da struže neoprezne sa vjetrobrana, jer ako ove sporovozne ne stignu vidjeti gdje će one ko metak

  • moreuduši 04.09.2018.

    Hrvatske željeznice su dno dna kao i sve u RH. Poznavao sam jednog inspektora iz HŽ. Izuzetno bahata osoba. Svjestan nedostataka sustava kojega zastupa on je sastavljao zapisnike koji nisu imali veze s istinom pod izlikom da je za to plačen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare