To je to što me zanima!

Zoran Mamić prije 2 dana otišao iz Hrvatske, otputovao u BiH?

Zoran Mamić se za deset dana mora javiti Županijskom sucu kako bi dobio datum odlaska u zatvor. Navodno je prije dva dana otputovao u BiH
Vidi originalni članak

Zoran Mamić je dobio rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, a za deset dana se mora javiti sucu Županijskog suda u Zagrebu. Kako doznaje RTL, prije dva dana je otputovao u Bosnu i Hercegovinu gdje mu se nalazi i brat, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdravko Mamić. 

Pokušali smo stupiti u kontakt s njegovim odvjetnikom, Mijom Golubom, no on ne odgovara na pozive, a kako prenosi RTL, ni Zoran Mamić ne odgovara na novinarske upite. 

Podsjetimo, na rješenju kojeg je dobio piše da se sucu Županijskog suda u Zagrebu mora javiti 26. travnja. Tada će dobiti datum kad se mora javiti u zatvor. Ali on tada može zatražiti i odgodu odlaska na izvršenje kazne ako za to ima zakonske osnove. Kad mu sudac uruči dokument na kojem piše kad mora u zatvor, Zoran Mamić može tražiti odgodu.

IMA DVA TJEDNA Zoran Mamić mora se javiti sucu 26. travnja. Dobit će datum kad mora u zatvor. Može se i žaliti

Njegov brat će za to vrijeme još biti na slobodi jer Hrvatska još nije poslala dokumentaciju Bosni i Hercegovini.

Procedura je vrlo jednostavna. Znači, kada Bosna i Hercegovina dobije zamolnicu iz Republike Hrvatske, tada ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine predmetnu dokumentaciju šalje u sud u Bosnu i Hercegovinu. Da bi mi znali koji je sud nadležan, gdje će se kazna izvršiti, mi bi prvo trebali dobiti kompletnu dokumentaciju da bi se moglo utvrditi koji je sud nadležan i samim tim daljnji postupci - rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša za RTL. 

Spis o Zdravku Mamiću se još uvijek nalazi na sudu u Osijeku, otkud su ga pozvali da 30. travnja sazna gdje će služiti svoju kaznu. No Zdravko Mamić je već ranije rekao kako ne planira izdržavati kaznu u Republici Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • grgoslav1 17.04.2021.

    Hrvatsko tzv.pravosuđe!!

  • bcelija 17.04.2021.

    Dobro da nisu zbrisali u Austriju, ka' ćaća. Pametan uči na tuđim greškama, budala na svojim. Važno je da svi uče

  • tiborko 17.04.2021.

    otišao zoki na službeni put kao brat i više se neče vračati !!! samo neznam zašto su pustili da ode !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare