News

Komentari 112

Zoran Mamić mora se javiti sucu 26. travnja. Dobit će datum kad mora u zatvor. Može se i žaliti

Zoran Mamić mora se javiti sucu 26. travnja. Dobit će datum kad mora u zatvor. Može se i žaliti

Zoran Mamić, bivši trener i sportski direktor Dinama i brat Zdravka Mamića, pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Na pozivu piše da se mora javiti 26. travnja

Zoran Mamić, pravomoćno suđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, nedavno se vratio iz Dubaija, gdje je otputovao kao slobodan čovjek.

Ima dva tjedna

Mogao je putovati jer nije dobio rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne. Sad ga je dobio.

Kako smo doznali, na rješenju piše da se sucu Županijskog suda u Zagrebu mora javiti 26. travnja. Tada će dobiti datum kad se mora javiti u zatvor. Ali on tada može zatražiti i odgodu odlaska na izvršenje kazne ako za to ima zakonske osnove.

Mogao slobodno putovati

Podsjećamo, Zoran Mamić ranije je bio i u BiH kod brata bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, također pravomoćno osuđenog za izvlačenje novca iz Dinama.

Mamić, iako je pravomoćno osuđen, mogao je bez problema napustiti zemlju. Iz osječkog suda poručuju da od njih nitko nije zatražio nikakvu zaštitnu mjeru u odnosu na Mamića poput, primjerice, oduzimanja putovnice, a sud nema ovlasti donijeti mjeru bez prijedloga. 

Čudio se tome i ministar Davor Božinović koji je rekao kako mu nije logično da čovjek s pravomoćnom presudom slobodno putuje.

Temelj žalbe da je dobio dijete?

Kako smo već napisali, kad mu sudac uruči dokument na kojem piše kad mora u zatvor, Zoran Mamić može tražiti odgodu.

Nedavno je za RTL nagovijestio na što bi se mogao žaliti.

- Konzultirat ću se, prije svega, sa svojom obitelji, s odvjetnicima, situaciju da li, eventualno, postoji mogućnost, obzirom da imam i dijete do godinu dana, da su to neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana - rekao je Mamić.

Najčitaniji članci