To je to što me zanima!

"Zoran stranku vuče u ponor, nakon izbora SDP će nestati"

Milanović je dobio bitku, ali ne i rat. Linić i njegova riječka struja spremaju protuudar. Riječki SDP-ovci najavili su da u ponedjeljak kreću u nove pobjede
Vidi originalni članak

Noćas smo se dogovorili, ići ćemo do kraja, poručila je Linićeva struja dan poslije maratonske sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Linićev poraz za njih je novi početak. Čega? To će tek otkriti.

- Idemo na more loviti ribe, kartati i opustiti se, a u ponedjeljak krećemo u nove pobjede - rekao je riječki SDP-ovac koji je bio šokiran odlukom o izbacivanju.

Sukobit će se s pola članstva?

Valove su u subotu s Linićem rezali Zlatko Komadina, Luka Denona i prijatelji koji nisu stranački vezani. U nedjelju su se proširile glasine kako su Riječani toliko razljutili komentarima šefa da Milanović planira raspustiti njihov ogranak. Prema Statutu stranke, on na to ima pravo. U Rijeci kažu: “Samo neka proba!”. No nije mu samo Rijeka trn u oku. Članovi odbora vjeruju da će sad početi val Milanovićevih obračuna s neistomišljenicima. To će značiti da će se sukobiti s pola članstva. Do sada je već pokazao kako prolaze oni koji ne odobravaju njegove poteze.

- Ovo je početak kraja SDP-a i definitivan kraj Zorana Milanovića. Nije on ništa u subotu osvojio. Samo se dokazalo da je stranka u dubokom raskolu. Svi koji su rekli ‘da’ Slavku bit će na streljani - rekao je naš visoki izvor iz SDP-a. Uvjeren je da će prvo “padati glave” ministrima Rajku Ostojiću i Mirandu Mrsiću.

"Mi smo već na dnu"

- Ako u sljedećim tjednima SDP-ovci koji su pokazali da im je dosta terora velikog vođe ne zbiju redove i ne zatraže njegovu smjenu, stranku čeka daljnje potonuće. A mi smo već na dnu - kaže naš izvor i dodaje kako Milanović nije ni svjestan “da je hodajući politički mrtvac”.

- Za sobom će u ponor povući stranku. Na sljedećim izborima dobit ćemo 15 mandata, a nakon toga stranka nestaje. SDP čeka HNS-ova sudbina - rekao je.

Sljedeći Milanovićev korak bit će raspuštanje i drugih nepodobnih ogranaka, no pitanje je hoće li se usuditi povući tako radikalne poteze. Za to nema vremena. Ostaje mu još najviše godinu i pol dana preživljavanja na čelu Vlade i stranke. Upitno je hoće li dočekati regularne parlamentarne izbore. Naime, Milanović je već ozbiljno izgubio živce, a to se najbolje vidjelo na subotnjoj sjednici. Pola dana stoički je primao udarce ignorirajući sve što nije htio čuti. Šuškao je i došaptavao se s ministricom Opačić te se ironično podsmjehivao. Kako je dan odmicao, Milanović, nepripremljen na pljuske s bine kojima su ga šamarali, polako je pucao. Živci su popuštali, a da ga ne bi izdali, marširao je hodnicima. Spas je tražio za stranačkim šankom u bezalkoholnim pićima. Linića nije ni slušao, jer kad bi se Slavko našao za govornicom, Milanović je bio s druge strana vrata dvorane. Bio je uvjeren da je Linić otpisan.

- Milanović je napravio sve da na Odboru ne bude iznenađenja. Prijetio je otkazima članovima koje je uhljebio na razna mjesta u državnim službama. Radio je to otvoreno i bez zadrške. I prije je sijao strah pa me ne čudi da su prijetnje pale na plodno tlo - ističe naš izvor.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • dobro jutro 10.06.2014.

    Hvala Bogu da nestane

  • Ahileja 10.06.2014.

    Svi do sada su vukli za svoje interese i interese bližnjih a fućkalo im se za stranku i državu.

  • tomzag 10.06.2014.

    Budimo realni; za Milanovića i SDP nitko nije ni glasao, već protiv HDZ-a. Pokazalo se kao kobna greška.

Komentiraj...
Vidi sve komentare