Obavijesti

News

Komentari 244

"Zoran stranku vuče u ponor, nakon izbora SDP će nestati"

"Zoran stranku vuče u ponor, nakon izbora SDP će nestati"
2

Milanović je dobio bitku, ali ne i rat. Linić i njegova riječka struja spremaju protuudar. Riječki SDP-ovci najavili su da u ponedjeljak kreću u nove pobjede

VIDEO

Noćas smo se dogovorili, ići ćemo do kraja, poručila je Linićeva struja dan poslije maratonske sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Linićev poraz za njih je novi početak. Čega? To će tek otkriti.

- Idemo na more loviti ribe, kartati i opustiti se, a u ponedjeljak krećemo u nove pobjede - rekao je riječki SDP-ovac koji je bio šokiran odlukom o izbacivanju.

Sukobit će se s pola članstva?

Valove su u subotu s Linićem rezali Zlatko Komadina, Luka Denona i prijatelji koji nisu stranački vezani. U nedjelju su se proširile glasine kako su Riječani toliko razljutili komentarima šefa da Milanović planira raspustiti njihov ogranak. Prema Statutu stranke, on na to ima pravo. U Rijeci kažu: “Samo neka proba!”. No nije mu samo Rijeka trn u oku. Članovi odbora vjeruju da će sad početi val Milanovićevih obračuna s neistomišljenicima. To će značiti da će se sukobiti s pola članstva. Do sada je već pokazao kako prolaze oni koji ne odobravaju njegove poteze.

- Ovo je početak kraja SDP-a i definitivan kraj Zorana Milanovića. Nije on ništa u subotu osvojio. Samo se dokazalo da je stranka u dubokom raskolu. Svi koji su rekli ‘da’ Slavku bit će na streljani - rekao je naš visoki izvor iz SDP-a. Uvjeren je da će prvo “padati glave” ministrima Rajku Ostojiću i Mirandu Mrsiću.

"Mi smo već na dnu"

- Ako u sljedećim tjednima SDP-ovci koji su pokazali da im je dosta terora velikog vođe ne zbiju redove i ne zatraže njegovu smjenu, stranku čeka daljnje potonuće. A mi smo već na dnu - kaže naš izvor i dodaje kako Milanović nije ni svjestan “da je hodajući politički mrtvac”.

- Za sobom će u ponor povući stranku. Na sljedećim izborima dobit ćemo 15 mandata, a nakon toga stranka nestaje. SDP čeka HNS-ova sudbina - rekao je.

Sljedeći Milanovićev korak bit će raspuštanje i drugih nepodobnih ogranaka, no pitanje je hoće li se usuditi povući tako radikalne poteze. Za to nema vremena. Ostaje mu još najviše godinu i pol dana preživljavanja na čelu Vlade i stranke. Upitno je hoće li dočekati regularne parlamentarne izbore. Naime, Milanović je već ozbiljno izgubio živce, a to se najbolje vidjelo na subotnjoj sjednici. Pola dana stoički je primao udarce ignorirajući sve što nije htio čuti. Šuškao je i došaptavao se s ministricom Opačić te se ironično podsmjehivao. Kako je dan odmicao, Milanović, nepripremljen na pljuske s bine kojima su ga šamarali, polako je pucao. Živci su popuštali, a da ga ne bi izdali, marširao je hodnicima. Spas je tražio za stranačkim šankom u bezalkoholnim pićima. Linića nije ni slušao, jer kad bi se Slavko našao za govornicom, Milanović je bio s druge strana vrata dvorane. Bio je uvjeren da je Linić otpisan.

- Milanović je napravio sve da na Odboru ne bude iznenađenja. Prijetio je otkazima članovima koje je uhljebio na razna mjesta u državnim službama. Radio je to otvoreno i bez zadrške. I prije je sijao strah pa me ne čudi da su prijetnje pale na plodno tlo - ističe naš izvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe