To je to što me zanima!

'Zovemo je Nimfa': U skladištu našao mumificiranu djevojčicu

MISTERIJ NA SICILIJI: Mumija na glavi ima vijenac od ruža te je odjevena u starinsku haljinu. Na drvenoj kutiji u kojoj je bila prikvačen je papirić na kojemu piše 'San Prospero' i datum 25. rujna 1977.
Vidi originalni članak

U skladištu spisa na groblju Santa Maria dei Roitoli u sicilijanskom gradu Palermu upravitelj groblja Cosimo De Roberto nedavno je otkrio mumificirano tijelo djevojčice. 

Mumija na glavi ima vijenac od ruža te je odjevena u starinsku haljinu . Na drvenoj kutiji u kojoj je bila prikvačen je papirić na kojemu piše 'San Prospero' i datum 25. rujna 1977.

Kako je tamo dospjela, tko ju je mumificirao i zašto još nije otkriveno. Barata se s nekoliko teorija. 

U arhivima o njoj nema zapisa

De Roberto je, kaže, od povjesničara čuo za jednu verziju prema kojoj je još 1999. godine svećenik koji je radio na groblju, otac Calafiore, navodno donio mumiju iz nekog samostana. U arhivima groblja nigdje nema zapisa o pokopu neimenovene djevojčice. 

- Mrtvozornik je pogledao tijelo i rekao da nije novijeg datuma, već da vjerojatno datira s kraja 19. stoljeća. Pozvali smo i državno tužiteljstvo koje će odlučiti što dalje. Djevojčicu trenutno zovemo 'Nimfa' kako ju ne bismo nazivali samo mumija - kazao je za talijanske medije Cosimo de Roberto. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Idi na 24sata

Komentari 10

  • plutarh 14.12.2017.

    meni ovo izgleda kao da je od gline a ne mumija ....

  • MAMUNAMEGALO 14.12.2017.

    Nimfa?? Sramota to se kaže za nimfomanke željne sexa

Komentiraj...
Vidi sve komentare