To je to što me zanima!

Zovu ga Spasitelj: Iz mora je izvukao baku i dječaka

Dragan Prostran (55) je u proteklih pet godina od sigurne smrti spasio je staricu Dinku Hrabrić (85) i dječaka (8) koji su se umalo utopili na otoku Krku
Vidi originalni članak

Zadranina Dragana Prostrana (55) u Baškoj na Krku i turisti i domaći jako dobro znaju. Ne samo prema tome što ljeti turiste vozi brodicom, njegova spašavanja ljudi od utapanja postala su legenda. U proteklih pet godina od sigurne smrti spasio je Dinku Hrabrić (85) i dječaka (8) iz Zagreba.
- Prošlog ljeta u predvečerje s turistom sam pričao na rivi i shvatio kako je netko pao u more. Nagonski sam skočio, zaronio i dječaka ipak uspio uzeti u naručje. Shvatio sam da će nas vjetar prignječiti uz rivu ako krenem kraćim putem te sam odabrao duži. Dječaka sam uspio predati mornaru na brodu Leonora. Kako bih ispljunuo vodu stisnuo sam mu trbuh, a on je pobjegao kad je došao k sebi - prisjeća se Dragan. Obitelj Hrabrić Dragana zove Spasiteljem. Dinka je ulazila u more, no poskliznula se, potrbuške pala i izgubila svijest. Na kopno su je, već plavu, izvukli kupači i pokušali joj pomoći.
- Reanimirali su je pola sata i već je proglasili mrtvom, a tad se pojavio Spasitelj, kako ga od milja zovemo. Snažno ju je lupio po leđima i u prsa te je počela disati, a oporavila se u riječkoj bolnici - kaže Dinkin suprug Mauro Hrabrić (91). Kako bi mu zahvalila, za Dragana je u crkvi platila misu zahvalnicu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_27152 10.08.2010.

    zovu ga spasitelj ajme meni kakvi retardirani naslovi

  • Lecter 10.08.2010.

    Bravo, samo tako!

  • pueblo 10.08.2010.

    treba citat tresnjice...ZADRANIN dragan koji u baskoj vozi brodom turiste

Komentiraj...
Vidi sve komentare